Erim Yaman: Devlet fındık piyasasına girmeli

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, devlet tarafından taban fiyat uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyledi.

Erim Yaman: Devlet fındık piyasasına girmeli
Erim Yaman: Devlet fındık piyasasına girmeli Admin
Advert

Erim Yaman, "Biz üretici temsilcileri olarak fındık fiyat tartışmalarından son derece rahatsızız. Her yıl yaşanan bu tartışmaların son bulması için devlet mutlaka fındık piyasasına girmeli ve taban fiyat uygulaması hayata geçirilmeli." dedi.

Yaman, yaptığı açıklamada, Giresun serbest piyasada fındık fiyatının ortalama 12,50 liradan haftaya başladığını söyledi. Geçtiğimiz hafta 11,50 lira seviyesine kadar gerileyen fiyatın yeniden yükseliş trendine geçtiğini vurgulayan Yaman, "Piyasada yaşanan panik havası nedeniyle fiyatta düşüş söz konusuydu. Panik havasının dağılmasıyla birlikte fiyat yeniden toparlandı. Bugün haftaya ortalama 12,50 liradan başladı. Gelecek günler için fiyat konusunda şimdiden bir şey söylemek imkânsız. Çünkü fiyat bir çıkıyor, bir iniyor. Bekleyip göreceğiz." diye konuştu. Her yıl sezonun yaklaşmasıyla fındık fiyat tartışmalarının başladığını, spekülatif söylemlerle birlikte pazarın etkilenmek istendiğini ifade eden Yaman, bu durumdan üretici temsilcileri olarak kendilerinin son derece rahatsız olduğunu aktardı.

Yaman, üreticilerin menfaatleri başta olmak üzere Türk fındığının dünya pazarındaki itibarı ve konumunun korunması için mutlaka fiyat tartışmalarının bir kenara bırakılmasını istediklerini dile getirerek şöyle konuştu: "Serbest piyasanın aktörleri her yıl hasat döneminin yaklaşmasıyla birlikte fiyat tartışmalarına başlarlar. Her kesim kendi çevresinden bakar ve o yönde hareket eder. Herkes kendince fiyatı yönlendirme çabasında olur. Biz üretici temsilcileri olarak artık bu tartışmanın sona erdirilmesini istiyoruz, çünkü yarardan çok tüm kesimlere zarar getirmekte. Biz üretici temsilcileri olarak fındık fiyat tartışmalarından son derece rahatsızız. Her yıl yaşanan bu tartışmaların son bulması için devlet mutlaka fındık piyasasına girmeli ve taban fiyat uygulaması hayata geçirilmeli. Fındıkta fiyattan daha önemli acil bekleyen çözümler var. Enerjimizi bu tür konularla harcamamız gerekli."

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Erim Yaman
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg