Mavi listedeki Trabzonlu terörist aranıyor

İçişleri Bakanlığının projesi olan “aranan terörist” listesinde bulunan Trabzon nüfusuna kayıtlı 43 yaşındaki Turgut Kaya isimli terörist hâlâ bulunamadı.

Mavi listedeki Trabzonlu terörist aranıyor
Mavi listedeki Trabzonlu terörist aranıyor Admin
Advert

Listede adı bulunan terörist Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML) terör örgütüne üye olmak suçundan mavi listede yer alıyor. Listede bulunan teröristleri ihbar edenlere para ödülü verilecek. Mavi listede yer alan Turgut Kaya'yı bulan ve ihbar eden kişi ise bir milyon 500 bin TL’ye kadar para ödülüyle ödüllendirilecek.

782 teröristin arandığı bu listede Türkiye’de faaliyet gösteren terör örgütlerinin elebaşları ve örgütlerin önemli isimlerini barındırıyor. 5 renk ile kategorize edilen bu listede her elebaşı grubu için ayrı renkler belirlendi. Kademeli olarak belirlenen listede isimler "kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri" şeklinde sıralandı. Çıkarılan bu listelerde teröristlerin isimleri, doğum yerleri ve doğum tarihleri yer alıyor. Düzenlemeye göre, ihbarda bulunan veya bilgi sağlayan kişilerin kimlikleri gizlenecek. Bu proje ile terör örgütlerinin başta üst düzey elebaşları, bölge ve alan sorumluları, il ve ilçe sorumluları olmak üzere hiyerarşik olarak tüm yönetici kademelerinin yakalanması hedefleniyor.

Günebakış - Berkay GÜNTEKİN

Terör Arananlar Listesi Turgut Kaya Trabzonlu terörist
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg