Turizm kompleksinde izinler bekleniyor

Turup mevkiine yapılacak olan Yaşam Merkezi Projesi’yle birlikte hayata geçirilmesi planlanan Turizm Adası Projesi’nde önemli mesafe kat edildi

Turizm kompleksinde izinler bekleniyor
Turizm kompleksinde izinler bekleniyor Admin
Advert

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Araklı Turup’taki Turizm Merkezi Projesi’yle birlikte aynı kapsamda yapılacak olan Turizm Adası’nın projesinin hazırlandığını belirterek gerekli izinlerin alınması için ilgili bakanlıklara başvuruların yapıldığını, şu anda izinlerin beklendiğini kaydetti. Turizm Adası Projesi’nin tamamını özel sektörün yapacağını ifade eden Kaldırım, “Turizm Adası’nın projesi hazırlandı, başvurusu yapıldı izinler bekleniyor. Bu proje Araklı Turup’ta yapılacak olan turizm merkeziyle birlikte planlanıyor. Deniz dolgusu yapılacak, marina, ay yıldız tasarımıyla bu yatırım da gerçekleştirilecektir. İkisi birlikte yapılacak. Firma tasarım çalışmalarını yaptı. Şimdi dolgu izni ve ÇED süreci var. Ulaştırma, Turizm Bakanlıklarının onayı gerekiyor. İzinler alındıktan sonra bu önemli proje için kazma vurulacaktır.” dedi.

TRABZON ÇEKİM MERKEZİ HÂLİNE GELECEK

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) turizmde farklı alternatiflerin oluşturulmasına yönelik hazırlanan projeler kapsamında, Trabzon’da “Turizm Adası” kurulmasının planlandığına dikkat çeken Kaldırım, “Doğu Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden Trabzon, doğal güzellikleri, sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle daha çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekecek. Her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Trabzon’da, yaklaşık 2 milyar liralık harcamayla hayata geçirilecek projeyle kentin ulusal ve uluslararası ölçekte çekim merkezi hâline gelmesi hedefleniyor.” diye konuştu.

PROJE BÖLGE İSTİHDAMINI ARTTIRACAK

Trabzon’da turizm potansiyelinin artırılmasına dönük önemli projelerinden birisinin de “Turizm Adası” olduğunu vurgulayan Kaldırım, “Turizm Adası, turizmde farklı ihtiyaçları bir araya getiren ve bölgeye prestij katacak bir projedir. Projeye yönelik yaklaşık 4 yıllık bir çalışma süresi ortaya kondu. Proje kapsamında, iki beş yıldızlı otel ve kişisel kullanıma dayalı lüks konutlar oluşturulacak. Bunun yanında yapay deniz, tema parkı, marina, spor tesisleri, opera binası, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, restoranlar, kafeler, açık ve kapalı yüzme havuzu, yöresel ürün satış merkezleri, eğlence mekânları ve tematik müze de Turizm Adası’nın içerisinde yer alacak. Bu kapsamda çalışmalara en kısa sürede başlayarak, adayı turizme kazandırmayı düşünüyoruz.” bilgisini paylaştı. Kaldırım, Trabzon’u ziyarete gelen yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı turistin de “Turizm Adası”na ilgi göstereceğine dikkati çekerek, projenin aynı zamanda bölge istihdamını ve ulusal turizm gelirlerindeki payı artıracağını da sözlerine ekledi. 

Kaynak: günebakış - Gökhan DİHKAN

 

Araklı Turup Yaşam Merkezi Projesi DOKA
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg