Görmek için bakmak yetmez, hissetmek gerekir!

Kendi alanında dünyadaki üç dernekten biri olan Anoftalmi ve Mikroftalmi Derneği (AVEMDER) bir kampanya başlattı. Mikroftalmi; gözlerden birinin ya da her ikisinin anormal derecede küçük olması, Anaftolmi ise gözlerden birinin ya da her ikisinin oluşmaması anlamına geliyor.

Görmek için bakmak yetmez, hissetmek gerekir!
Görmek için bakmak yetmez, hissetmek gerekir! Admin
Advert

Görmek için bakmak yetmez, Görmek için hissetmek gerekir!

Mikroftalmi; gözlerden birinin ya da her ikisinin anormal derecede küçük olması iken Anaftolmi ise gözlerden birinin ya da her ikisinin oluşmamasıdır. Doğumsal ve genetik faktörlere bağlı olan bu hastalıkla dünyaya gelen bebeklerin tedavileri hayati önem taşımaktadır.

Dünya'da üç dernekten biri olan Anoftalmi ve Mikroftalmi Derneği (AVEMDER) Türkiye'de bu alanda aile ve çocuklara hizmet veren tek dernektir.

Aşağıda sıralayacağımız dernek amaçlarımızdan en az biri için "ne yapabilirim" sorusunu sorduysanız kendinize mutlaka bizimle iletişime geçmenizi bekliyoruz. 

  • Tedavilerin SGK kapsamına alınması için kamuoyu oluşturmak.
  • Samsun Valiliğince onaylanmış ve tüm Türkiye'de geçerli olan yardım kampanyası çerçevesinde derneğimize başvuran ve başvurarak olan tüm çocuklanmızın tedavilerini yaptırmak.
  • Hastalık hakkında toplum, aile ve çocuklar odağında sağlık ve psikososyal temelde tüm kamuoyunda koruyucu, önleyici ve tedavi edici farkındalık çalışmaları yapmak.
  • Anne karnında tespit edilmesi mümkün olduğu halde gebelik sürecinde dikkat edilmediği için göz ardı edilen bu hastalıkla dünyaya gelen bebeklere sahip ailelerin yaşadığı, travmalarla baş etmesine yardımcı olmak.
  • Bu hastalıkla dünyaya gelen çocuklarımızın toplumdan uzak tutulmadan, toplum içerisinde sosyal rehabilitasyonunu sağlamak.
  • Çağımız gereklerine uygun eğitim ortamları ve materyalleri geliştirmek.
  • Bilindiği kadarıyla, bu hastalığa sebep olan dış etkenlerden "TORCH" virüsü hakkında özellikle bebek bekleyen ailelerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek.

Anoftalmi ve Mikroftalmi hastalığıyla dünyaya gelen tiim çocuklar adına sesleniyoruz! Destekçilere, Gönüllülere ve Bağışçılara ihtiyacımız var! 

Yardım Hesabı:  Vakıflar Bankası Samsun Sanayi Şubesi
Hesapi ismi  Avemder-Anoftalmi ve Mikroftalmi Derneği
Hesap IBAN TR27 0001 5001 5800 7304 8388 87
   
Bağış Hesabı Vakıflar Bankası Samsun Sanayi Şubesi
Hesap İsmi Avemder-Anoftalmi ve Mikroftalmi Derneği
Hesap IBAN TR75 0001 5001 5800 7304 4812 57

Tel./Fax: 0850 346 65 19 E-Posta: info@avemder.org Web: www.avemder.org

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg