Trabzon'da doğalgaz abonesi olmayana...

Trabzon’da doğalgaz kullanımın yüzde 60’larda kalması sonrasında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dikkat çeken bir öneri gündeme getirdi.

Trabzon'da doğalgaz abonesi olmayana...
Trabzon'da doğalgaz abonesi olmayana... Admin
Advert

Genç, tarafından Çevre Koruma Kuruluna getirilecek öneri çerçevesinde, kapısında doğalgaz kutusu olan ancak evine doğalgaz bağlatmayan vatandaşlara idari yaptırım uygulanacak. Başkan Genç, daha önce kamu kurumlarında uygulanan sistemi şimdi de vatandaş düzeyine indirgemek için Çevre Koruma Kuruluna öneri getirecek. Getirilecek öneri çerçevesinde, kapısında doğalgaz kutusu olan ancak evine doğalgaz bağlatmayan vatandaşlara idari yaptırım uygulanacak. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Meclisi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“KENDİSİNİ AMORTE EDİYOR”

Özellikle Trabzon’da çevre kirliliği ve doğalgaz çalışmaları sorulan Başkan Genç, “Biz vatandaşımızın en temiz havayı soluması için çalışan bir belediyeyiz. Büyükşehir Belediyemiz ve yapımcı firma ile tüm gücümüzle gayret ediyoruz. Ancak geldiğimiz nokta itibariyle şuana kadar kapısında doğalgaz kutusu olan vatandaşlarımızın yüzde 60 civarındaki kısmı bu doğalgazı alıyor. Diğer vatandaşlarımız eski düzende kömür kullanmaya devam ediyor. Bu bir tercihtir. Ancak biz bu hizmeti yapabildikten sonra vatandaşımızın mutlaka o doğalgazı alıp kullanması lazım. Bununla ilgili olarak vatandaşlarımızı ciddi manada abone olmaya davet ediyorum. Burada şöyle bir çekince var. Vatandaşımız ilk başta abone vs.. işlemlerden dolayı oluşan maliyeti bir külfet olarak görebilir. Görüyor da… Hemen bir iki yılda bunu amorti etme imkanı var. Çünkü rakamlar ortada. O nedenle mutlak surette doğalgaz abonesi olmayan vatandaşlarımızı doğalgaz abonesi olmaya davet ediyorum” dedi.

“ALINACAK KARARA İMZA ATARIM”

Trabzon’da doğalgaz kullanımına riayet edilmemesi noktasında Çevre Koruma Kurulu tarafından alınacak bir karara imza atacağını ifade eden Başkan Genç, “Her platformda yineliyoruz, bir kez daha yineliyoruz. Buna riayet edilmemesi noktasında bir mükellefiyet, bir idari yaptırım Çevre Koruma Kurulu tarafından alınacaksa ona da olumlu şekilde oy vereceğimi ifade etmek istiyorum. Bir riski varsa da belediye başkanı olarak, bu işi yapan vatandaşlarımız adına veya temiz havayı soluma hakkı olan bütün vatandaşlarımız adına ben bu riski üstleniyorum. Onca çabaya rağmen bu hizmet gelebilmişse gelebildiği noktalarda abone olunması lazım” ifadelerini kullandı.

VALİLİĞE ÖNERİLECEK

Çevre Koruma Kurulunun gündeminde bu şekilde bir madde olup olmadığı sorulduğunda ise Genç, “Öyle bir gündem olmasını sayın valimizden talep edeceğim. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında böyle bir gündemle beraber, toplantı yapılmıştı. Özellikle kamu binalarına dönük olarak bu işlem yapılması noktasında yazılı talimat vardı valiliğimiz tarafından. Bunu bütün vatandaşlarımıza şümul edecek şekilde yenilenmesini ve böyle bir gündemle idari yaptırım, para cezası veya her neyse idari yaptırım yapılması noktasında biz talebimizi yenileyeceğiz. Bu konuda yetki belediyelerde değil Çevre Koruma Kurulunun. Çevre kirliliğine sebep olan işlerde Çevre Koruma Kurulu yetkili. Bu da sayın valimiz başkanlığında oluşan bir kurul. Orada da biz bu talebimizi yenileceğiz. Bu şehir hepimizin, hepimiz için bu talebi yenileyeceğim” diye konuştu.

Aydın GELLECİ

Trabzon Doğalgaz Ahmet Metin Genç Yaptırım Ceza
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg