Trabzonspor'a uygulanan kıyım ne zaman bitecek?

Trabzonspor üzerine oynanan oyunların son perdesi Arena’da sergilendi... Öfke isyana döndü!

Trabzonspor'a uygulanan kıyım ne zaman bitecek?
Trabzonspor'a uygulanan kıyım ne zaman bitecek? Admin
Advert

Trabzon’da büyük isyan… Geçen sezon bir çok maçta hakem hatalarıyla adeta infaz edilen Bordo-Mavililer’in son perdenin yaşandığı Beşiktaş derbisinde bu yıl da aynı senaryolara daha ligin başlangıcında maruz kalması isyan bayrağının açılmasına neden oldu. Beşiktaş ile Arena’da oynanan maçta hakem Mete Kalkavan tarafından adeta bitirilen BordoMavililer’de artık ‘susma dönemi’ bitti, şimdi Federasyon ve MHK’ya karşı savaş ilan edildi.

İsyan öfkeye dönüştü

Beşiktaş maçında hakem Mete Kalkavan sadece ‘koruduğu büyüklere’ verebileceği penaltıda tereddüt etmezken, tüm takdir haklarını ev sahibi ekipten yana kullanmasının yanında Oğuzhan ve Querasma’nın oyuncularımızı sakatlamaya dönük kasti hareketlerini görmezden geldi ve bu tablo Trabzonspor’da isyanın büyümesine neden oldu. Beşiktaş karşısında hakem Mete Kalkavan’ın yanlı tutumu sonucunda çok iyi mücadelesinin karşılığını alamayan Trabzonspor’da sahadaki performans olarak herkes memnun olurken, hakemin infazı nedeniyle maçın kaybedilmesi isyanın büyük öfkeye dönüşmesine neden oldu.

Bitnel'e gönderme yaptı

Başkan Muharrem Usta, geçen sezonki gibi bu yıl da hakem hatalarının Trabzon’un üzerine yoğunlaşması sonrasında ‘yeter artık’ diyerek isyan ederken, “Geçen yıl hafızalara kazınan Deniz Ateş Bitnel’in yaşattıkları sonrasında adeta hayatı zindan oldu. Çünkü insanlar verdikleri kararlar ile bir toplumun kaderi ile oynayamaz. Oynarsa bu insanlara verdiği acının ızdırabını her türlü yaşar. Mete Kalkavan’ın da bu büyük camiaya karşı bir matador gibi bizi infaz eder yönetimi sonrasında nasıl sokağa çıkacağını, insanların yüzüne nasıl bakacağını merak ediyorum” dedi.

Art niyet var!

“Bu oyunlar bizi yıldıramaz... Trabzonspor’un başı dik ve her darbeden güçlenerek yoluna devam edecektir” diyen Usta, ancak hakem hatalarının artık bilinçli bir şekilde art niyet olarak olmasının kendilerinin bundan sonra Trabzonspor’un üzerine oyunlar oynayanlara karşı daha farklı bir mücadele sürdürme zorunluluğu doğurduğunu söyledi. Usta “Yusuf Erdoğan’ın adeta futbol hayatını bitirme yönündeki müdahaleyi kimse ‘görmedim’ diyemez. Burada art niyet var. Kimse Trabzonspor’un büyüklüğünü böyle test etmeye çalışmasın, altında kalırlar... Biz futbolun sahada oynanmasını istedik, hala istiyoruz. Kimse bizi farklı yollara çekmesin… Trabzonspor herkese karşılığını verir” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Hakemler TFF MHK Mete Kalkavan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg