Trabzon'dan Adıyaman'a kardeşlik köprüsü

Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Gençlik Kolları ile İstanbul Aydın Üniversitesi Trabzonsporlular Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği “Bordo-Mavi Yardım Eli” adlı organizasyonun hazırlıkları bütün hızıyla devam ediyor.

Trabzon'dan Adıyaman'a kardeşlik köprüsü
Trabzon'dan Adıyaman'a kardeşlik köprüsü Admin
Advert

Vakıf’ta haftalık olağan toplantıda bir araya gelen gençler, hazırlıkların ayrıntıları hakkında fikir alışverişinde bulundular ve görev bölüşümünde kendilerine düşen alanlardaki gelişmeleri aktardılar.

Toplantıda görüşülen bir diğer konu da Vakfın düzenli olarak çıkardığı derginin hazırlıklarıydı. Dergide işlenecek konulardaki gelişmeler hakkında dergi komisyonunun görüşleri alınırken, röportaj yapılması planlanan aday isimler tespit edildi. Önümüzdeki günlerde hazırlıkların seri bir şekilde tamamlanarak yardım organizasyonunun vaktinde yerine ulaşması, derginin de yine dolu ve kaliteli bir içerikle yayına hazırlanması konularında çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

Bordo-Mavi Yardım Eli” organizasyonu hakkında ayrıntılı bilgisine başvurduğumuz Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Zafer Tarkan, bize şu açıklamalarda bulundu:

“Organizasyonu Aydın Üniversitesi Trabzonspor Kulübü ile ortaklaşa gerçekleştiriyoruz. Adıyaman ilinin Gölbaşı ilçesinin Gedikli Köyü İlkokulu öğrencileri için hem kırtasiye hem giyim malzemeleri hem de Çaykaralı şehidimiz Ahmet Çamur adına adı geçen ilkokula bir kütüphane yaptırmak için yardım kampanyası düzenledik. Bu kampanya için Adıyaman Gölbaşı İlçesi kaymakamı olan hemşehrimiz Murat Zadeleroğlu vesile oldu. Sosyal medya aracılığıyla da organizasyonumuzun duyurusunu yaptık. Nasip olursa Aralık ayı içinde projemizi sonlandırmayı düşünüyoruz. Projemiz bir sosyal sorumluluk projesidir, amacımız Trabzon’dan Adıyaman’a bir kardeşlik köprüsü kurmayı amaçlamaktadır.

Yola çıkış noktamız, Bordo-Mavi renklerin birleştirici ruhunu Adıyaman’da gerçekleştirmektir. İlerleyen zamanlarda da Dernekpazarı’ndaki bir okulla bu ilkokulu kardeş okul yapmayı düşünüyoruz.

Projemizin ülke bütünlüğüne ve insanlarımızı kaynaştırıcı bir hedefe de acizane katkıda bulunacağını ümit ediyoruz. Hiç temenni etmiyoruz ama en kötü ihtimali bile düşünürsek, yardım ettiğimiz çocuklardan biri ileride dağa çıkarsa, karşısında Bordo-Mavi renkleri gördüğü zaman yapılan yardımları hatırlayacak ve vicdanı kendisini doğru istikamete yönlendirecektir. Ayrıca Trabzonspor’dan başka bir takımın dahi taraftarı olsa, fanatizmin getireceği saldırganlıktan uzak duracaktır.

Projemizi Aydın Uni-TS ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Rekabet kendi başına kötü bir şey değildir, ancak bazen yıpratıcı olabiliyor ve farklı kurumların projeleri tek başlarına zayıf kalabiliyor. Biz ayrı ayrı organizasyonlar yerine işbirliği yaparak daha güçlü bir projeyi hayata geçirmek yolunu tercih ettik. Projemize herkesin desteğini bekliyoruz.”

Karadeniz Manşet

Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Gençlik Kolları Aydın Uni-TS Adıyaman Murat Zadeleroğlu Gölbaşı Gedikli Dernekpazarı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg