Cora Atatürk'ün sözleriyle demir yolunu hatırlattı

Ak Parti Trabzon milletvekili Salih Cora, bütçe görüşmelerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon’da söylediği sözleri hatırlattı.

Cora Atatürk'ün sözleriyle demir yolunu hatırlattı
Cora Atatürk'ün sözleriyle demir yolunu hatırlattı Admin
Advert

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM 2017 yılı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Atatürk’ün sözlerini hatırlatarak Trabzon’a demiryolu, havalimanı ve Güney Çevre Yolu hatırlatması yaptı.

100 yıl geçti

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. sene-i devriyesine değinen milletvekili Salih Cora önemli sözler söylediği konuşmasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Trabzon’a geldiğinde yaptığı konuşmasında, ‘Trabzon az zamanda dahile demiryoluyla birleştirmek, güzel rıhtım ve limanla teçhiz edilmiş görmek nuhbe-i amalimdir.’ demiştir. Aradan yaklaşık 100 yıl geçmiştir. Ölümünün bugün 78. yıl dönümünde tekrar rahmet ve minnetle anıyorum. Onun vasiyetinin yerine getirilmesini  yüz yıllık projenin de haya geçirilmesi anlamında çok önemli bir dönemdeyiz” dedi.

Trabzon Limanı Batum'a bağlanacak

Bölge ziyaretleri kapsamında Bayburt'a gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın,”Trabzon’a demiryolu için çalışma başlattık” sözlerini hatırlatan Cora, “Sayın Başbakanımızın bunu Bayburt’ta müjdelemiş olması, sunum kitapçığınızda da bunu planlanan yollar arasında yer alması bizleri fevkalede umutlandırmıştır. Aynı zamanda bu demiryolu Trabzon Limanı’nı Batum’a bağlayacak. Trabzon-Batum demir yolu projesinin de ön çalışması niteliğinde olacağını düşünmekteyiz” şeklinde konuştu. Cora, Trabzon’a Güney Çevre Yolu Projesi ile ikinci havalimanı pistinin de yapılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Trabzon Ak Parti Av. Salih Cora Demiryolu Güney Çevre Yolu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg