Trabzon Günleri İstanbul'da başladı

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun geleneksel olarak düzenlediği Trabzon Günleri İstanbul Maltepe sahilinde Orhangazi Parkı’nda devam ediyor. Trabzon’un Fethi’nin 555. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Günleri adı altında düzenlenen etkinlik 10 Kasım günü başladı, bugün de resmi açılışı gerçekleştirildi.

Trabzon Günleri İstanbul'da başladı
Trabzon Günleri İstanbul'da başladı Admin
Advert

Açılış törenine TBMM Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'daki Trabzon kökenli ilçe belediye başkanları, Trabzon'dan Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik ile Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, yurt dışından gelen Trabzon ve Karadeniz STK başkanları, TDF Yönetim Kurulu üyeleri ve bağlı dernek başkanlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldılar.

Başbakan Trabzon’a geldiği için

Cuma namazı sonrası Temsili Fetih Yürüyüşü yapıldıktan sonra resmi açılış için protokol alanına gelen katılımcılar, önce Mehter Takımı’nın gösterisini izlediler. Horon üstadı Şenol Şentürk ve ekibi Rüzgâr Topuklular’ın horon gösterisinden sonra protokol bölümüne geçildi. Açılış konuşmasını yapan TDF Genel Başkanı Mustafa Demir, bugün Başbakan Binali Yıldırım’ın Trabzon’da olması nedeniyle Trabzon’dan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu ve ilçe belediye başkanlarının çoğunun gelemediğini ama selamlarını gönderdiklerini açıkladı. Mustafa Demir, İstanbul’da 20 yıldan beri Trabzon’un fethini kutladıklarını, önce Trabzon Dernekler Birliği olarak başladıkları kutlamalara yedi yıldır da Trabzon Dernekleri Federasyonu bünyesinde devam ettiklerini, Fatih Sultan Mehmet’in “İstanbul’un fethi Trabzon’un fethiyle tamamlanmıştır” sözünün son derece manidar olduğunu ve 81 vilayet içinde başka bir vilayet için böyle bir ifade kullanılmadığını söyledi.

Demir daha sonra Federasyon’un Gençlik Kolları ve Kadın Kolları organlarının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Almanya, Fransa ve KKTC’de faaliyet gösteren Trabzon ve Karadeniz dernekleriyle yakın ilişkiler kurduklarını, karşılıklı olarak birbirlerinin faaliyetlerine katıldıklarını söyledi.

Mustafa Demir, Trabzon Günleri bünyesinde Trabzonlu sanatçıların imza günleri gibi etkinliklere de yer verdiklerini, böylelikle “peynir-tereyağı pazarı” ithamının önüne geçmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Trabzonspor’un haklarını koruyamıyoruz

TDF Genel Başkanı’ndan sonra diğer konuşmacılar kısa selamlama konuşmaları yaptılar. İstanbul’daki Trabzonlu belediye başkanları adına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Trabzon’dan gelen belediye başkanları adına da Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız konuşmasını yaptı. Refik Kurukız’ın “Trabzonsporumuzun haklarını koruyamıyoruz. 7. Şampiyonluğumuzu elimizden aldılar. Bu sezon da ince ince doğramaya devam ediyorlar” demesi dikkat çekti. Protokol daha sonra plaket töreni ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Trabzon Günleri, bu akşam ve hafta sonu yapılacak etkinliklerle devam edecek ve 13 Kasım pazar gecesi saat 23.oo’teki kapanış töreniyle sona erecek. Etkinlik alanı saat 10.oo-23.oo arası açık bulunacak.

Karadeniz Manşet

Trabzon Günleri TDF Mustafa Demir Hilmi Türkmen Refik Kurukız
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg