Araklı Derneği 1200 Trabzonspor forması dağıttı

İstanbul Araklılılar Derneği, Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenle çocuklar ve gençlere 1200 adet Trabzonspor forması dağıttı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın da katıldığı tören renkli görüntülere sahne oldu.

Araklı Derneği 1200 Trabzonspor forması dağıttı
Araklı Derneği 1200 Trabzonspor forması dağıttı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Soylu ve Usta’nın yanı sıra TBMM CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Trabzonspor Başkan yardımcıları Gencağa Meriç ve Coşkun Bülbül, Trabzonspor eski yöneticisi Tayfun Kahyaoğlu ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de hazır bulunurken, tribünlerde coşkulu bir kalabalık vardı.

İstanbul Araklılılar Derneği Başkanı Yüksel Özyurt’un kısa bir teşekkür ve selamlama konuşmasının ardından Muharrem Usta kürsüye davet edildi. Usta, “Trabzonspor hepimizin ortak paydasıdır. İstanbul Olimpiyat Stadı’nı 60 bin kişiyle doldurduğumuz zamanı hatırlayın. Ne kadar zorda olursak olalım, gecemizi gündüzümüze katarak, ilmik ilmik örerek, sizlerle ve tüm Trabzonsporlularla birlikte çalışıyoruz. O günleri hep birlikte tekrar yaşayacağımızdan en ufak bir şüpheniz olmasın” dedi ve konuşması büyük bir tezahüratla karşılandı.

Çöp tesisi değil spor tesisi yapalım

Trabzonspor başkanınından sonra mikrofona Akif Hamzaçebi davet edildi. Hamzaçebi de organizasyonun anlam ve önemi dolayısıyla dernek başkanı Yüksel Özyurt’a teşekkür ettikten sonra, Muharrem Usta’nın şahsında Trabzonspor’a başarılar diledi ve eski efsane günlerine döneceğine inancının tam olduğunu söyledi. Akif Hamzaçebi daha sonra salonda bulunan “Araklı’ya çöp tesisi istemiyoruz” pankartına dikkat çekti. Hamzaçebi "Daha önce Turup mevkiinde yapılması planlanan çöp tesisi verilen mücadeleyle engellendi. Şimdi Taşönü köyünde böyle bir tesisin kurulması çabasına karşı salondaki hemşehrilerimizin otak duygusu olan bu afişteki slogana herkesin kulak vermesini diliyorum. Araklı’ya çöp tesisi değil de spor tesisi yapalım” dedi.

Forma değil farkındalık dağıtıyoruz

Son konuşmacı Süleyman Soylu da özetle şunları söyledi. “Zor bir dönemden geçiyoruz. Dünya ve insanlık geleceğe iyi bir miras bırakmıyor. Ancak unutmamalıyız ki, insanlık ne kadar savaş ve benzeri kötü şeyler ürettiyse, bunların panzehiri olan sanatı, sporu ve bilimi de üretmiştir. Eğer birileri bu dünyaya kötü mirası bırakmaya çalışıyorsa biz de el birliğiyle sanatı, sporu, bilimi, estetiği, demokrasiyi ve kardeşliği miras bırakmaya çalışmalıyız. İşte burada bir arada bulunmamız bu açıdan önemlidir. Burada sadece forma dağıtmıyoruz. Aslında bir farkındalık dağıtıyoruz.” Konuşmasının önemli bir bölümünü ülke gündemi ve özelde terörle mücadeleye ayıran Soylu, terör örgütünü bu ülke topraklarından söküp atacaklarını, yakında kimsenin terör örgütünün ismini bile ağzına alamayacağını, önümüzdeki aylarda onlara sürprizler hazırladıklarını açıkladı. Soylu’nun konuşması sık sık tekbir ve sloganlarla kesildi.

Araklı’ya müjdeler verdi

Daha sonra yeniden Trabzon ve Trabzonspor gündemine dönen Süleyman Soylu, Araklı’yı Doğu Karadeniz’in en önemli turizm merkezi haline getireceklerini ve yakında çok önemli bir projeye imza atmak üzere olduklarını açıkladı. 18 Aralık’ta Akyazı Stadı’nı uluslar arası misafirlerin de katıldığı muhteşem bir törenle açacaklarını söyleyen İç İşleri Bakanı, bazı dinleyicilerin çöp tesisi meselesini hatırlatması üzerine gülerek “Ben size turizmden bahsediyorum, siz bana çöp diyorsunuz. Turizmin olduğu yere çöpü yaklaştırır mıyız? O konuyu da inceleyecek ve gerekeni yapacağız” diye cevap verdi. Yine tribünlerden bir dinleyici Araklı’ya fakülte isteyince yine aynı üslupla “Bu kadar işi yapan fakülteyi yapmaz mı? Araklı’ya sözümüzdür, merak etmeyin” dedi.

Süleyman Soylu, programın son bölümünde Akif Hamzaçebi, Muharrem Usta ve Yüksel Özyurt’u sahneye davet ederek onlarla birlikte bazı çocuklara formalarını verdi. 1200 forma dağıtıldığını ancak talebi karşılamadığını öğrenince, Yüksel Özyurt’tan 1200 forma sözü daha aldı.

Soylu ve Usta, başka programlara katılmak üzere salondan ayrıldılar.

Karadeniz Manşet

İstanbul Araklılılar Derneği Yüksel Özyurt Süleyman Soylu Muharrem Usta Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg