En büyük transferimiz sistem transferi olacak.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta NTVSpor’a konuk olarak soruları cevapladı. Usta, Trabzonspor’un en önemli ihtiyacının istikrar olduğunu söyledi ve bunun için camiadan sabır istedi.

En büyük transferimiz sistem transferi olacak.
En büyük transferimiz sistem transferi olacak. Admin
Advert

Trabzonspor’un şike sürecinde birinci sınıf mücadelesinin süreceğini, bunun da Fenerbahçe başta olmak üzere kimseyle düşmanlığın gerektirmediğini, hak arama mücadelesinin bir medeniyet göstergesi olduğunu ifade etti.

Siz olsaydınız Şota’yı gönderir miydiniz?” sorusuna “Trabzonspor’da problem hoca değildir. Öyle olsa aralarında bizim şampiyonluk yürüyüşünde çalışmak istediğimiz hocalar da gelip geçti ama durum düzelmedi. Sorun sistemdedir, çok karmaşık bir yumaktır. Sistemin sorunlarını çözmeden hangi hocayı getirirseniz getirin başarılı olamazsınız” diye cevap veren Usta, “şampiyonluğa yürüyen bir takımın kadrosunu taraftar ezbere sayabilmelidir. Şu anda ne yazık ki öyle bir durumda değiliz” dedi.  Usta daha sonra özetle şunları söyledi:

“Lucescu’yla görüştük, görüşmeye devam ediyoruz. Gelecek hafta yine bir araya geleceğiz. Biz Lucescu’yla olmasa da Lucescuvari bir hocayla, istikrar için çok büyük hata yapmadığı sürece önümüzdeki iki buçuk yılda aynı hocayla çalışmak istiyoruz.

-İki hafta önce Aytaç gitsin derlerdi. Ama iki maçlık performansından sonra bugün taraftar kalsın der. Aynı futbolcu farklı yerlerde farklı performanslar gösterebilir. Belli noktalara gelmiş hocaların hepsi iyi hocadır. Önemli olan sistemdir, hoca tek başına belirleyici değildir, yönetim, takım camia bütünleşmesi başarıyı getirir, hoca da sağlıklı çalışır. Camia emin olsun, bir eksik varsa eksiğin hocadan mı yoksa konjonktürden mi kaynaklandığını çözmek zorundayız. O sorunlar çözüldüğünde hoca da bambaşka bir performans gösterebilir.

-“Oyuncu al da uçalım” diye bir şey yok. Kimler alındı ama sonuç ortada. M’bia şimdi “ben nereye geldim” diyordur. En büyük transferimiz sistem olacaktır. Sistemi sürdürebilecek bir hoca lazım. Trabzonspor üretip satan, hem kendi ihtiyacını karşılayan hem de futbolcu transfer yapan bir yapıya sahip olmalıdır. İki hafta önce taraftarın belki de hepsi “Aytaç gitsin” derdi. Fakat iki haftadır iyi oynuyor, şimdi sorulsa herhalde “kalsın” derler. Sistem iyi olursa içinde oyuncular dâhil herkes sağlıklı ve verimli çalışır, başarı da gelir.

-Uefa diyor ki futbolcu gideriniz en fazla gelirinizin yüzde 60’ı kadar olabilir Bizde bu oran çok fazla. Türkiye’de bir takımın bu bütçenin yarısıyla şampiyon olunabileceğini göstermesi lazım. Camia iyi bir durumda değil. Bu durumdan çıkmak camianın önderlerine düşer. Bir takımda 20-22 oyuncu olur ama 50 tane olmaz. Bu sorunu bir şekilde halledeceğiz.

Onur’a sahip çıkacağız

Onur’a sonuna kadar sahip çıkacağız. Onunla yeni bir dünya inşa edeceğiz. Ciddi sorunlar ve sakatlıklar yaşadı. Bize her türlü lazım olacaktır. Bu camiada bir gün teknik adam olmalı, önemli noktalara gelmeli. İzmir’den geldi, camiaya mal oldu. Aynı şekilde Mehmet Ekici ve diğer çok sayıda kaliteli futbolcumuz da öyle. Onlara sahip çıkacağız.

Yeni stat?

Çok olağanüstü bir aksilik olmazsa yeni döneme, belki de daha erken bitecek. Fakat biz orayı sadece bir stat olarak değil, bir yaşam alanı olarak inşa etmek istiyoruz. Önemli bir isimle sponsorluk görüşmesi yaptım, inşallah sonuçlanacak. Stat 40 bin kişilik, biz orayı dolduracağız. Dortmund 80 bin kişilik stadı dolduruyor, çünkü 15 euroya bilet satıyor. Biz de taraftarımıza maç seyrettirirken daha çok verebilecek durumda olan taraftarlarımızdan da destek alacağız.

Muhammet Demir’i takımda görmek isterim

Muhammet Demir Trabzonlu ve iyi bir oyuncu. Devre arasında oyuncu almak çok zordur, belli yöntemleri vardır. Bizim de takımda sorunlu mevkilerimiz var, santrfor mevkii de onlardan biri. Açıklarımızı kapatmak isteriz ama sorun transfer değil, hep dediğim gibi sistem sorunu. Ama yine de Muhammet’i takımda görmek isterim.

 

 

Trabzonspor Muharrem Usta
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg