17 ülkeye yufka makinesi ihraç ediyor

Trabzon'da böreklik ve baklavalık yufka açma makinesi imal bir şirket, gelen talep üzerine 17 ülkeye ihracat yapmaya başladı.

17 ülkeye yufka makinesi ihraç ediyor
17 ülkeye yufka makinesi ihraç ediyor Admin
Advert

Trabzon'da bilgisayarlı yufka açma makinesi üreten bir şirket, 17 ülkeye ihracat yapıyor.

Kardeşleriyle birlikte 1989 yılında kentte unlu gıda mamulleri üzerine bir işletme açan Tahir Ayçiçek, makine ve ekipmanlarda zaman içerisinde arızalar oluşması sonucu kendilerine ait bir de tamirhane oluşturdu.

Aradan geçen süre içerisinde tamirhaneyi donanımlı bir atölyeye çeviren Ayçiçek kardeşler, elde ettikleri tecrübeyi makine üretimi yapma konusunda denediler.

Gıda ambalajı ve üretim hattı gibi makineleri yapmalarının ardından son olarak baklavalık ve böreklik yufka açma makinesi imal eden şirket, bir süre sonra Avrupa başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika ülkelerine ihracata başladı.

Saatte 60 kilogram undan yaklaşık 70 tepsilik baklava hamuru açan makina, kontrol paneli üzerinde bulunan dokunmatik ekranla hamurun inceliğini ve nişasta oranını belirleme imkanı sağlıyor.

Baklavanın dünyada çok fazla tanınmamasına rağmen böreğin neredeyse her ülkede yapıldığını anlatan Ayçiçek, AA muhabirine, ürettikleri makinenin 40 işçinin yapacağı işi tek başına gerçekleştirdiğini söyledi. Bu nedenle ihracatta önemli başarılar elde ettiklerine değinen Ayçiçek, Avrupa'da işletmelerin artan işçi masraflarının önüne geçebilmek için kendilerini tercih ettiklerini vurguladı.

Sosyal medya ve uluslararası fuarlara katılmalarının satışlarını olumlu yönde etkilediğini dile getiren Ayçiçek, "Firmamız kuruluşunda unlu gıda mamulleri üretimi olarak başladı. Daha sonra bunu sürdürürken makine ve ekipman aldık. Bu arada bunlardan çıkan sorunları düzeltebilmek için bir tamirhane oluşturduk. Geçen zaman içerisinde kendi makinelerimizi tamir etmeye başladık. Bir müddet sonra nasıl olur da ticari olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Bunun ardından makine üretmeye başladık. Uluslararası fuarları katılmaya başlayınca yurt dışı ayağı başladı. Şu anda dünyada Arjantin, Kanada, Almanya, Fransa, Rusya ve Çek Cumhuriyeti gibi 17 ülkeye ihracatyapıyoruz." diye konuştu.

Trabzon Yufka Makinesi İhrcacat
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg