İstanbul Uni-TS tartışmalara açıklık getirdi

İstanbul Uni-TS Başkanı Ömür İnce ile yardımcısı Büşra Ocaklı, tartışma konusu olan ödül töreni hakkında Karadeniz Manşet’e özel açıklamalarda bulundular.

İstanbul Uni-TS tartışmalara açıklık getirdi
İstanbul Uni-TS tartışmalara açıklık getirdi Admin
Advert

İstanbul Uni-TS’nin düzenlediği Karadeniz’in En’leri adlı Ödül Töreni’nin hazırlıkları sürüyor. İkinci kez düzenlenen organizasyon, başta “En prestijli” sıfatı olmak üzere internet üzerinden oylamaya sunduğu adayların nitelikleri, organizatörlerin ödül tercihleri gibi konular yüzünden kamuoyunda yoğun şekilde tartışma konusu oldu.

Haber merkezimizi ziyaret eden İstanbul Uni-TS Başkanı Ömür İnce ile yardımcısı Büşra Ocaklı'ya bu tartışma konularını sorduk. Onlar da samimiyetle cevapladılar.

-En prestijli sıfatı nereden aklınıza geldi? Kendi kendine prestij izafe etmek doğru mu?

-Bizden başka bu çapta ödül veren bir organizasyon yoktu. Bu yıl da kullandık ama gelecek yıl bu sıfatı kaldırabiliriz.

-İlk kez düzenlediğinizde dönemin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na verdiğiniz “Yılın Yöneticisi” ödülü çok fazla tartışıldı. Polemik konusu oldu, hâttâ ödül organizasyonunuzun bizzat Hacıosmanoğlu yönetimi tarafından yönlendirildiği bile iddia edildi. Cevabınız nedir?

-Sayın Hacıosmanoğlu’nun çok iyi bir Trabzonspor taraftarı olduğuna inanıyoruz ama tabii ki yöneticiliğinin tartışılacak tarafları bulunabilir. O branşı internet üzerinden oylamaya sunduk ve oylama sonucunda başkan birinci çıktı. Takdir edersiniz ki Trabzonspor Başkanını yılın yöneticisi branşında şıklar arasına koymamazlık edemezdik.

-Bütün branşlarda oylama yapmıyor, birçok dalda ödül alacak kişiye kendiniz karar veriyorsunuz. Bu ayrımı nasıl yapıyorsunuz, yani kendi kararınızla ödül vereceğiniz kişiyle halk oylamasıyla ödül vereceğiniz kişiyi nasıl ayırt ediyorsunuz?

- Biz etkinlikler yapan, kanlı canlı bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bizim de etkinliklerimiz esnasında yakından görüştüğümüz, desteğini aldığımız kişi ve kurumlar oluyor. Onlara verilecek ödülleri oylamaya sunmuyor, kendi irademizle belirlemeye çalışıyoruz. Fakat bütün kamuoyunun beğenisinin söz konusu olduğu alanlarda internet vasıtasıyla oylama yapıyoruz.

-Siz de biliyorsunuz ki, internet üzerinden yapılan oylamalar manipülasyona son derece açık. Birileri sahte oylarla hak etmediği halde birinci olamaz mı? Bu da ister istemez sizin organizasyonunuzun itibarını gölgelemeyecek mi?

-İnternet ortamının mutlak manada güvenilir bir mecra olmadığını hepimiz biliyoruz. Devletlerin bile en güvenilir, en gizli ortamlarına girilebiliyor, web siteleri ele geçirilebiliyor. Bununla beraber halk oylamasına başvurabileceğimiz daha pratik ve doğrudan bir yöntem bulunmuyor. Çıkacak sonuçların bu gerçekler ışığında değerlendirilmesini isteyerek kamuoyunun hoşgörüsüne sığınmaktan başka yapabilecek bir şeyimiz yok maalesef. Oylamamız 20 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek, pazartesi günü de noter tasdikli olarak sonuçları açıklayacağız.

-Oylamaya sunduğunuz maddelerde çok ilginç şıklar göze çarpıyor. Kategoriler birbirine karışmış gibi sanki. Mesela yerel basınla ulusal basın, Trabzonspor medya mensuplarıyla ulusal basın mensupları aynı soru maddesinde yer alıyor. Bunların farklı kategoriler altında sorulması gerekmez miydi?

-Evet, bu konuda ciddi bir karışıklık oldu. Bunları büyüklerimize danışarak oluşturduk. Hepsi bizim için birer tecrübe, gelecek yıllarda hepsi yerli yerine oturacak. Bu arada aday belirleme sürecinde çektiğimiz sıkıntıları tahmin bile edemezsiniz. Müsaadenizle ayrıntılara girmeyelim.

-Teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.

Karadeniz Manşet

Trabzonspor Ömür İnce Büşra Ocaklı İstanbul UniTS
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg