Sağıroğlu’nun Yomra hedefi

Sağıroğlu: “Ben inanıyorum önümüzdeki yıl sonunda 50 bin nüfusu yakalayacağız. Trabzon’un en hareketli ilçesiyiz.” dedi.

Sağıroğlu’nun Yomra hedefi
Sağıroğlu’nun Yomra hedefi Admin
Advert

Trabzon’un Yomra İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, 2016 yılı sonunda 50 bin nüfusu hedeflediklerini belirterek ciddi manada göç aldıklarını söyledi. Yomra ilçesinde 12 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten İbrahim Sağıroğlu, 24 mahalleden oluşan ilçelerinin gelişimini anlattı. Arap turistlerin son dönemlerde Yomra ilçesine yoğun ilgi gösterdiklerini dile getiren Sağıroğlu, “Yabancı yatırımcılarımız var. İlçe olarak ciddi manada turist çekiyoruz. Bacasız fabrika diye adlandırdığımız turizmden bölge olarak çok yararlanmamız lazım. Şu anda yaşanan sıkıntılara baktığımız zaman Arap turizminin bu bölge için ne kadar daha önemli olduğunu değerlendirmemiz lazım. Bununla ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Kırsala doğru bir yönlendirmeyi sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah bu dönem sezonla birlikte Arap yatırımcılarımızın bir kısmını kırsala doğru yönlendirerek orada yemek ve konaklama tesislerini bölge dokusunu bozmadan hazırlamaya çalışıyoruz.” dedi.

İlçedeki Dünya Ticaret Merkezi’nin yerine bölgede ilk olacak kongre merkezinin yapımına 3 ay sonra başlanılacağını hatırlatan Sağıroğlu, “Kaşüstü bölgemizde çok güzel bir gelişim var. Eskiden şehrin elitleri Trabzon'da Beşirli ve Uzunkum bölgesinde ikamet ederken bugün bizim ilçemizi tercih etmektedirler. Ayrıca Dereboyu mevkisinde yapılan yeni 500 konut hayata geçtiği zaman burada da şehirden ciddi derecede konut taşınması söz konusu olacaktır. İnşallah bunu da hayata geçireceğiz. Bölgemizde ciddi otel yatırımlarımız var. Dünya Ticaret Merkezimiz yapıldığı zaman Yomra’ya istihdam oluşturan bir yatırım olmasına rağmen bugün baktığımızda âtıl kaldı. Dubai’den gelen bir holding yatırımcısına verdik. Hem turizm hem otel hem de sağlık kompleksi içerisinde olan çok yönlü fuar alanı olan ve bölgede hiçbir yerde olmayan kongre merkezi olmasını planladığımız bir proje hazırladık. Şu anda yıkım çalışmaları devam ediyor. 3 ay içerisinde inşallah yapım çalışmalarına başlayacağız. Bunun bölgemize artı getireceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Trabzon’un en hareketli ilçesi olduklarını söyleyen Sağıroğlu, “Yomra’mızın en büyük sıkıntısı çok ciddi manada göç alıyoruz. 10 bin nüfustan bugün çok şükür 40 bine çıktık. Ben inanıyorum önümüzdeki yılsonunda 50 bini yakalayacağız. Trabzon’un en hareketli ilçesiyiz. Sosyal alan ve park, bahçe konularından biraz yoksunuz. Bununla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu’nun yardımıyla beraber denizde oluşturacağımız bin dönümlük bir dolgu alanında çok güzel projeler hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: günebakış

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg