Trabzonspor 4-1 Adanaspor

Trabzonspor, Adanaspor’u da yenerek, galibiyet serisi yakalama peşinde...

Trabzonspor 4-1 Adanaspor
Trabzonspor 4-1 Adanaspor Admin
Advert

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasının açılış maçında Trabzonspor evinde Adanaspor'u 4-1 yendi.

Trabzonspor 35. dakikada Yusuf Erdoğan'ın golüyle Adanaspor karşısında 1-0 öne geçti. Adanasporlu Foguinho orta sahada ters bir vuruş yaptı o top Trabzonsporlu Yusuf Erdoğan'ın önünde kaldı. Ceza sahasına giren Yusuf düzgün bir vuruşla Adanaspor kalecisi Hayrullah'ı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Adanasporlu Foguinho ilk goldeki hatasını affettirdi ve 40. dakikada  Adanaspor'un beraberlik golüne imza attı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Magaye Gueye geçti. Gueye'nin sol ayağıyla arka direğe kestiği topa iyi yükselen Renan Foguinho topu kafayla ağlara gönderdi

Adanaspor beraberlik golünde sonra Trabzonspor kalesinde etkiniğini arttırdı. 43. dakikada sol taraftan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Magaye Gueye dar açı olmasına rağmen sol ayağıyla çok sert vurdu, kaleci Onur Kıvrak müthiş bir refleksle topu köşeden çıkarmayı başardı.

İlk yarı atılan karşılıklı gollerle 1-1'lik skorla sona erdi.

Karşılaşmanın 52. dakikasında ceza sahasına doğru gelen ortada hava topu mücadelesinde Edgar Da Silva'nın rakibi Mustafa Yumlu'nun yüzüne yaptığı darbe sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi ve Edgar'ı da kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Penaltı vuruşu için topun başına gelen Mehmet Ekici topu ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi.

Adanaspor 64. dakikada beraberlik golüne yaklaştı. ceza sahasını içinde topla buluşan Renan Diniz'e Onur Kıvrak gol izni vermedi.

70. dakikada Okay Yokuşlu'nun pasında ceza sahasının içinde topla buluşan Yusuf Erdoğan Avni Aker'de Trabzonspor adına skoru 3-1 yapan golü kaydetti. Bu golden 4 dakika sonra Mehmet Ekici sahneye çıktı ve farkı 3'e çıkaran golü kaydetti.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Trabzonspor sahadan 3 puanla ayrılarak puanını 18'e çıkardı. Adanaspor ise 6 puanla ligde son sırada kaldı.

Trabzonspor: 4 - Adanaspor: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Erdinç Sezertam

Trabzonspor: Onur Kıvrak, Zeki Yavru (Dk. 83 Akakpo), Mustafa Yumlu, Durica (Dk. 81 Muhammet Demir), Güray Vural, Aytaç Kara (Dk. 46 Castillo), Okay Yokuşlu, Onazi, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, N'Doye

Adanaspor: Hayrullah Mert Akyüz, Ramos (Dk. 60 Viera), Magaye, Bekir Yılmaz, Digao, Edgar Da Silva, Renan Diniz, Vinicius, Renan Foguinho (Dk. 80 Tevfik Altındağ), Koman (Dk. 72 Cem Özdemir), Roni

Goller: Dk. 35 ve 70 Yusuf Erdoğan, Dk. 55 (Penaltıdan) ve Dk. 75 Mehmet Ekici (Trabzonspor), Dk.40 Renan Foguinho (Adanaspor)

Kırmızı kart: Dk. 52 Edgar Da Silva (Adanaspor)

Sarı kartlar: Dk. 39 Durica, Dk. 68 Zeki Yavru (Trabzonspor), Dk. 66 Bekir Yılmaz (Adanaspor)

Kaynak: Lig TV

Trabzonspor Adanaspor Maç saat kaçta Hangi kanalda
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg