Yeşil Yol Projesi’ne ödül

Yapımı tartışmalara ve yer yer tepkilere neden olan 'Yeşil Yol Projesi’ne Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından ‘İpek Yolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı’ ödülü verildi.

Yeşil Yol Projesi’ne ödül
Yeşil Yol Projesi’ne ödül Admin
Advert

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) Giresun’un Piraziz ilçesindeki merkez binasında düzenlenen ödül töreninde TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov tarafından DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'ye, 'Kültür Turizm' projeleri kategorisinde Kalkınma Bakanlığı DOKAP İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan 'Yeşil Yol Projesi'ne 'İpek Yolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı' özel ödülü takdim edildi. Konuyla ilgili DOKAP'ın Giresun'un Piraziz ilçesindeki merkezinde düzenlenen törende konuşan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi'nde orman katliamının söz konusu olmadığını söyledi.

'SEN NE YAPIYORSUN' DİYE SORMADAN YAZIYORLAR" "

‘Sen ne yapıyorsun? diye sormadan yazıyorlar." diyen Yüce, "Çok konuşulan âdeta tanımadan, görmeden yapılan faaliyetlerimizi yerinde incelemeden ve gerçekten 'Sen ne yapıyorsun?' diye sormadan eline kalem alıp kendi hayallerini, kendi beynindeki düşüncelerini bu topluma çok farklı bir şekilde yansıtanların arasında yürümeye çalışıyoruz. Yeşil Yol hiç de yazılan yazılarla bağlantısı olmayan bir yoldur. Yazılanlarla uzaktan ve yakından alakası yoktur. Yeşil Yol’da orman katliamı asla söz konusu değildir. Orman kesmek bizim işimiz değildir. Bununla ilgili yazılanlar ve yazılmak istenenlerin gerçekten ne hedeflemek istediklerini anlamış değiliz. Ama Yeşil Yol büyük bir azimle, büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyor." dedi.

MACARLAR 'YEŞİL YOL ' PROJESİ'Nİ İNCELİYOR

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci ise Macaristanlı gözlemci üyelerin katıldığı bir organizasyonda 'İpek Yolu Medeniyetleri' dergisini incelediklerini ve DOKAP'ın Yeşil Yol Projesi'ni gördüklerini dile getirdi. Demirci, "Biz de DOKAP’ı biraz anlatma fırsatı bulduk. Yılbaşına kadar olan bir dönemde bizi Macaristan’a davet ettiler. DOKAP’ın temsilcilerinden bir tanesi ile bu projenin bir modelini görüştük. Macaristan’da uygulanıp uygulanamayacağı yönünde fikir alışverişinde bulunmak istiyorlar." ifadelerini kullandı.

KKTC'DEN SONRA GİRESUN ADASI'NA DA SU GÖTÜRÜLECEK

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci, Giresun Adası'nın su ve elektrik sorunlarıyla ilgili olarak ise "Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanımız Akif Özkaldı aynı zamanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı görevini yürütüyor. Kendileri bakanımızın verdiği bir görevden dolayı aramızda bulunamıyorlar ama kendileri şu müjdeyi size iletmemi istediler. Sayın Başkan’ımız 'Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 84 kilometre aşarak yerin 250-300 metre diplerinden Kuzey Kıbrıs’a su götürmüş bir teşkilat olarak Giresun Adası'na elbette su götürürüz.' dediler." diye konuştu.

Kaynak: günebakış

Yeşil Yol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg