Trabzon'da ihbarlar zirve yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı uyarıya Trabzon halkı gereken duyarlılığı gösteriyor.

Trabzon'da ihbarlar zirve yaptı
Trabzon'da ihbarlar zirve yaptı Admin
Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon’da yasa dışı örgüt üyeleri için "İhbar edin" çağrısının ardından güvenlik güçlerinin telefonları kilitlendi. Özellikle üniversite öğrencileri hakkında ihbar patlaması yaşandı.

Cumhurbaşkanı uyarmıştı

Terör örgütlerine yönelik başlatılan kararlı operasyonlar meyvelerini vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Trabzon’da, “Mahallenize gelen, köyünüze yerleşen yabancıları, şüphelendiğiniz kişileri mutlaka ihbar edin” uyarısının ardından adeta ihbar patlamaları yaşandı. 155 ve 156 telefonları kilitlendi.

İhbarlar arttı

Trabzon’da özellikle PKK, FETÖ ve DAEŞ üyesi oldukları yönünde üniversite öğrencileri hakkında çok sayıda ihbar yapıldığı belirtilirken, polis ve jandarma ekiplerinin tüm ihbarları titizlikle değerlendirdiği öğrenildi. Özellikle kırsal kesimlerde ve köy yerlerinde yabancılar hakkında yapılan ihbarlarda da artış olduğu gözlendi.

Bilgiler gizli tutuluyor

Günde ortalama 100-200 ihbar alan Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı şimdi de sadece bu ihbarları değerlendirmek için özel bir ekip oluşturdu. İhbar edilen kişilerin titizlikle incelendiği belirtildi. www.egm.gov.tr, www.mit.gov.tr  linkleri üzerinden hizmete sunulan formla ihbar yapacak kişilerin bilgileri kesinlikle saklı tutuluyor.

Kaynak: Karadeniz / Kemal Bektaş

Trabzon 155 Polis ihbar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg