İlk buluşma Almanya'da

Bu yıl Dortmund’da başlayacak olan Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nin programına ilişkin İstanbul’da toplantı gerçekleştirildi.

İlk buluşma Almanya'da
İlk buluşma Almanya'da Admin
Advert

Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nin 10'uncusu, Almanya’nın Dortmund kentinde yapılacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nin Dortmund’da düzenleneceğini belirterek, “İnsan sevgisi ve uygarlığın Avrupa’da yaşanma, temsil edilme ve yaşatılması için yola çıkmış olduk” dedi.

Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nin 10’ncusunun Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenecek olması nedeniyle Üsküdar Beylerbeyi’nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Bilgin Aygün, Trabzonlu iş adamları, sanatçılar, bürokratlar ve davetliler katıldı. Dortmund’da 24-28 Şubat’ta yapılması planlanan ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’ ile ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon sanat ve kültür günleri 9 yıl önce ilk defa Ankara’da başladı. Bir ürününü sadece tek başına tanıtmak yerine her yönünü, folkloru ile, sanatı ile, kültürü ile, insanı ile, arada tabii güzellikleri ile ve mutfağı ile birlikte o bölgeyi tanıtan, böylece o bölgenin tanıtımı sırasında diğer şehirlerle de kucaklaşan, diğer şehirlere de bir örnek olarak artık hemen hemen çoğu şehrin İstanbul, Ankara’da etkinlikler yaptığı bir Trabzon Tanıtım Günleri’nin 10’ncusunu artık Trabzon’umuzu, yine bir çok mensubunun olduğu Avrupa’ya taşıyalım düşüncesi ortaya çıkmıştı. Bu cesareti ben çok fazla kendimde bulamadım. Ama beni teşvik edenler yine Vakıf başkanımız Bilgün Aygün oldu, Faruk Nafiz Özak Bey oldu, sizler oldunuz, sizlere olan güvenimiz oldu” şeklinde konuştu.

Etkinliklerle ilgili hazırlıkları büyük bir motivasyonla sürdürdüklerini belirten Gümrükçüoğlu, Dortmund şehrinin her milletten insanı bulundurması aynı zamanda Doğu Karadeniz ve Trabzonluların da yoğunlukta olması nedeniyle tercih etmelerinde önemli bir etken olduğunu söyledi. Kardeş şehir oldukları Dortmund'da böyle bir etkinlik yaparak barış ve kardeşliğe katkıda bulunacaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bu yıl 24-28 Şubat’ta Dortmund’da Trabzon günleri, sanatı, kültürü, folkloru, doğal güzellikleri ve tabi ki Doğu Karadeniz’in tümünü, mutfak lezzetleri ile, yani bütünüyle özetleyecek bir cümle söyleyecek olursak, başta söylemeye çalıştığım cümlede olduğu gibi insan sevgisi ve uygarlığın Avrupa’da yaşanma, temsil edilme ve yaşatılması için yola çıkmış olduk. Tüm Avrupa’daki bütün Türkiye Cumhuriyeti mensuplarını, tabi ki Karadeniz mensuplarını, Trabzon mensuplarının tümünü davet ettiğimiz gibi, asıl önemli ikinci bizim büyük kitlemiz de oranın insanları. Onlarla barışı, kardeşliği yaşamak, yaşatmak” diye konuştu.

Daha sonra söz alan eski bakan Faruk Nafiz Özak ise, “Trabzon’un bu günlerini Avrupa’da yapma projesi tabi ki bir cesaret işi. İnşallah başarırız. Daha işin çok çok başındayız. Çok desteğinize ihtiyaç var. Yapılan büyük bir cesaret ama bu da bize yakışır yani. Bunu Türkiye’de hiçbir şehir yapmadı bunu biz yapacağız inşallah” dedi. Konuşmalardan sonra Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın Başkanı Bilgün Aygün tarafından davetlilere bir sunum yapılarak, Dortmund’da yapılacak etkinlikle ilgili bilgi verildi.

Kaynak: günebakış - Nurgül GÜNAYDIN

Her Yönüyle Trabzon Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Faruk Nafiz Özak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg