Giray Bulak: Trabzonspor'u şampiyon görmektense...

Giray Bulak Bağcılar Belediyesinin konuğu olduğu etkinlikte ilginç açıklamalar yaptı.

Giray Bulak: Trabzonspor'u şampiyon görmektense...
Giray Bulak: Trabzonspor'u şampiyon görmektense... Admin
Advert

Trabzonspor'un eski Teknik Direktörlerinden Giray Bulak, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Futbol Söyleşisi Programı’nda dikkat çeken konulara temas etti. Ülkemizde yerli teknik adamlara büyük takımlarda şans tanınmadığını iddia eden Bulak, “Biz her zaman Anadolu takımlarında görev yaptık. Oysa, başarısız olan yabancı genç teknik adamlara verilen fırsatlar bize tanınmıyor” dedi. Süper Lig’de bu sezon için şampiyonluk şanslarını da değerlendiren Bulak, 14 yabancı oynatan Trabzonspor’un yerine 3 yabancı oynatan Medipol Başakşehirspor’un şampiyon olmasını istediğini söyledi. 

Bağcılar Yunus Emre Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ve Yasin Dallı’nın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide futbol dünyasıyla ilgili deneyimlerini paylaşan Bulak, önemli tespitlerde bulundu. Türkiye’de alt yapıya önem verilmesi gerektiğini belirten Bulak, bu uygulamanın Almanya’da yıllardır başarıyla uygulandığının altını çizdi. Türkiye’ de 270 bine yakın kişinin sporla uğraştığını anlatan tecrübeli hoca, ancak buna karşın Almanya’da bu sayının 6.5 milyon olduğunu kaydetti. Bulak, “Türkiye’de 17 milyon, Almanya’da ise 10 milyon genç spor yapabilecek durumda.  Buna karşın Almanya’da gençlerin 6.5 milyonu sporla uğraşıyor.”  dedi.  Futbolda 14 yabancı kuralının uygulandığını da hatırlatan Bulak, bunun alt yapıyı olumsuz etkilediğini savundu. Bu yüzden alt yapıdan yeterli sayıda futbolcu yetişmediğini de anlatan Bulak, “A Milli Futbol Takımımızın 23 kişilik kadrosunda  Almanya altyapısında yetişen 12 futbolcumuz var. Oysa Almanya’da 4.5 milyon Türk yaşıyor.” şeklinde konuştu.

“BİZE YETERLİ FIRSAT TANINMIYOR”

Söyleşinin ilerleyen anlarında öğrencilerin yönelttiği sorulara cevap veren Bulak, “Size ve Yılmaz Vural’a büyük kulüplerimizde veya A Milli Futbol Takımımızda niçin görev verilmiyor?” diye sorulunca şunları söyledi:  “Yılmaz Hoca veya ben fark etmiyor. Bize şans tanınmıyor. Biz her zaman Anadolu takımlarında görev yaptık. Oysa, başarısız olan yabancı genç teknik adamlara verilen fırsatlar bize tanınmıyor. Kendimize tahammülü olmayan bir ülkeyiz. Teknik adam bizden olunca bir veya iki maç kaybedince tahammül tükeniyor” dedi.

“Süper Lig’i hangi takım şampiyon tamamlar?” şeklinde bir soru sorulunca da Bulak, ilginç tespitlerde bulundu. Şampiyonluk için 4 takımın başı çektiğini belirten Bulak, sözlerini şöyle tamamladı: “14 yabancı futbolcu oynatan Trabzonspor’u şampiyon görmektense, 3 yabancı oynatan Medipol Başakşehirspor’u şampiyon görmek isterim. Yerli futbolcu yetiştirilmediği ve gençlere fırsat tanınmadığı sürece Avrupa ve dünya kupalarında başarılı olamayız.” 

Trabzonspor Giray Bulak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg