Uzm. Dyt. Ezgi Sakar: Çocukları yemeye zorlamayın

Küçükçekmece Belediyesi ve ilçedeki okulların aile birlikleri tarafından oluşturulan Gönül Elçileri projesi kapsamında Uzman Diyetisyen Ezgi Sakar çocuklarda beslenme ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Uzm. Dyt. Ezgi Sakar: Çocukları yemeye zorlamayın
Uzm. Dyt. Ezgi Sakar: Çocukları yemeye zorlamayın Admin
Advert

Küçükçekmece Belediyesi ve ilçedeki okulların aile birlikleri tarafından oluşturulan Gönül Elçileri projesi kapsamında Uzman Diyetisyen Ezgi Sakar ebeveynlerle bir araya geldi. Dr. İsmet Birgül İlkokulu’nda Avrupa Şafak Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen seminerde, Uzman Diyetisyen çocuklarda beslenme ile ilgili ebeveynlere önemli bilgiler verdi.

“SEVMEDİĞİ YİYECEKLERİ CAZİP HALE GETİRİN”

Çocukların kahvaltı alışkanlığı kazanması gerektiğine dikkat çeken Ezgi Sakar, anne babalara tavsiyelerde bulundu:

“Peynir, zeytin yemeyen çocuk yüzdesi çok fazla. Peyniri sevmiyorsa peynirli omlet yapın. Sebze yemiyorsa, sebzeli omlet yapın. Sevmediği yiyecekleri cazip hale getirmeniz önemli. Çikolatalı ekmek yerine, kaşarlı yağsız bir tost yeme alışkanlığı kazandırın.  Kola yerine, sodanın içine limon sıkın. Taze nane yaprakları koyun. 10-12 yaş üzeri çocuğunuza sürekli olmamak kaydıyla bunu içirme alışkanlığı kazandırın. Çocuklar annelerinden ne görürse onu yapar. Örneğin çocuğunuz su içmesi için önce siz su içmelisiniz. Bazı çocuklar hiç tadına bakmadığı bir şeyi sevmediğini ifade eder. Aileden birini rol model almıştır. Bu anlamda ebeveynler de dikkatli olmalıdır.”

YEME ALIŞKANLIKLARINIZA DİKKAT!

Kişilerin, kilo alımını genetiğe bağladığını söyleyen Ezgi Sakar, “Annem de kilolu, teyzem de kilolu deriz ama yeme alışkanlıklarımız önemlidir. Anneniz nasıl yemek yapıyorsa, siz de öyle yaparsınız. Böylece fazla kilolarla birlikte gelen rahatsızlıklar, takipçiniz olur” diye konuştu.

“ÇOCUKLARINIZIN MİDESİ İLE SİZİNKİ AYNI DEĞİL”

Ezgi Sakar, yemek için çocukları zorlamanın da yanlış olduğunu ifade ettiği konuşmasında, katılımcılara, “Çocukların midesi ve sizin midenizin boyutu aynı değil. Çocuğunuz sizin yediğinizin üçte biriyle doyar. İki köfte ile doydum diyorsa, doğrudur. Bir çocuk kendini, inat yaptığı zamanlar dışında asla aç bırakmaz. Her hafta hastalanmıyorsa, halsizliği yoksa, ayda bir kez ateşli hastalık geçirmiyorsa bırakın çocuğunuz zayıf kalsın” sözleriyle seslendi.

Diyet Çocuk Yemek Zorla yemek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg