Malkoç ‘Göçün Ülkeye Etkileri’ konferansına katıldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Gaziantep'te katıldığı ‘Göçün Ülkeye Etkileri’ konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletlerin raporlarına göre Türkiye’deki mültecilerin yüzde 80’inin ülkelerine geri dönmeyeceğini söyledi.

Malkoç ‘Göçün Ülkeye Etkileri’ konferansına katıldı
Malkoç ‘Göçün Ülkeye Etkileri’ konferansına katıldı Admin
Advert

Sığınmacıların yoğun yaşadığı kentlerin eksikliklerini yerinde görmek için Gaziantep'e giden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un ilk durağı Gaziantep Valiliği oldu.

Burada kamu kuruluşlarının müdürleri ile görüşen Malkoç, ‘Göçün ülkeye etkileri’ konulu toplantıya katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada Suriyelilerin yüzde 80’inin ülkelerine dönmemek üzere planlama yaptıklarını vurgulayan Malkoç, Gaziantep gezisinin amacının ise Suriyelilerin Türkiye'de kalıcı olma düşüncelerinden kaynaklandığını ifade etti. Malkoç, “Bu misafir kardeşlerimizin yükünü çeken illeri dolaşma kararı aldık. İlleri inceleme sonrası göçmenlerle ilgili rapor hazırlanacak, sonra 2 Mart’ta Cumhurbaşkanı Külliyesinde Dünya Göç Sempozyumu düzenleyeceğiz. Bu çok önemli, çünkü diğer ülkelerden gelenlerle beraber sayı 4 milyona yaklaştı. İlköğretim çağındaki öğrenci sayısı 500 bin civarındadır. Birleşmiş Milletler raporları göçmenlerin gittiği ülkede kaldığı ve yüzde 80’inin gittikleri ülkeye yerleştiğini gösteriyor. Biz de buna göre adımlarımızı atmak zorundayız. Bunun eğitim, sağlık bölümleri var. Yabancı sivil toplum örgütleri burada rahatça faaliyet gösteriyorlar. Biz misafirperverlikle onları ağırladık fakat bunların içinde Türkiye'nin bekasını istemeyen istihbaratçılar da var. Bütün mesele iyi koordinasyon, iyi plan yapmak, buraya gelmemin amacı budur. Gaziantep'e dünyaya model olduğu için teşekkür ederim.” dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Başdenetçi Malkoç'a teşekkür ederek “Amacımız 6 yıldan beri Suriyeli misafirlerimizle beraber yaşıyoruz. Eğitimden sağlığa her şeyimizi Suriyeli kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Sıkıntılarımız var. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, bu sıkıntılarımızı yerinde inceleyerek sıkıntılarımızın giderilmesine yönelik inşallah adımlar atılacak.” şeklinde konuştu.

Toplantıya, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı katıldı.

Şeref Malkoç Kamu Başdenetçisi Mülteci Suriye Gaziantep
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg