CUMDER'de uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı semineri

Yeşilay Güngören şubesi Trabzon Of Cumapazarı Derneğinde (CUMDER) gençlerin ve dernek başkanlarının katılımları ile sigara, alkol,uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı konularında seminer verdi.

CUMDER'de uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı semineri
CUMDER'de uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı semineri Admin
Advert

 

Seminerde açılış konuşmasını yapan CUMDER başkanı Yaşar Çakır, “Böyle bir semineri derneğimizde düzenlemekten onur duyuyoruz. İnşallah önümüzde süreçte Yeşilay ile daha çok ortak çalışmalar yapacağız.” dedi. Yeşilay şube başkanı Mehmet Yıldız ise, “Yeşilay, ülke genelinde birçok eğitim programına imza attı.Ülke genelinde 11 milyon öğrenciye eğitim verdik. Bu eğitimlerimizden birini bugün CUMDER’de veriyoruz.” şeklinde konuştu.

 Sigaranın etkileri üzerine konuşan Armağan Özçelik, sigara bağımlılığı döngüsü ve sigaranın vücuttaki etkileri üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sigaranın ilerleyen süreçlerde vücut üzerinde ne tür sonuçlar oluşturduğu konularına değindi. Sigaranın akciğer kanseri ve koha hastalığına normalden 50 katı arttırdığını hatırlatan Özçelik, sigarayı bırakmak isteyenler için ne tür aşamalardan geçileceği konusunda bilgi verirken, bu aşamalarda kişilerin sigarayı bırakmak için sabırlı olmaları ve bu süreci istekli olarak sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.

Sigarayı bırakan kişilerin ilerleyen aylarda ve yıllarda vücutlarında ve hayatlarında olacak olan değişimlerin ayrıntıları ile işlendiği seminerde son olarak teknoloji bağımlılığına değinildi. Her ne kadar teknoloji günümüzün vazgeçilmez bir aracı olsa dahi tedbirli kullanılamadığında ne tür sıkıntılara yol açacağı ve küçük yaşta teknoloji bağımlısı olan kişiler üzerinde gelecek yaşamdaki zorluklar konusunda bilgiler verildi. 

Haber ve fotoğraflar: Sadullah Dervişoğlu

CUMDER Yaşar Çakır Armağan Özçelik Mehmet Yıldız Güngören Yeşilay
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg