Gümüşhane'ye 13 milyon liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çarşamba günü törenle hizmete alınacak ülke genelinde yapımı tamamlanan 2,4 milyar lira yatırım bedelli 175 eser arasında Gümüşhane'nin de yer aldığını bildirdi. Tamamlanan 2 tesis, Başbakan Davutoğlu'nun 23 Aralık'ta Ankara'da katılacağı törenle hizmete alınacak.

Gümüşhane'ye 13 milyon liralık yatırım
Gümüşhane'ye 13 milyon liralık yatırım Admin
Advert

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin geleceği ve refahının dev barajlara, geniş ormanlara, sulanan bereketli topraklara bağlı olduğunu belirtti.

Bu şuurla asırlık hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çalıştıklarını, milletin hasretle beklediği projeleri bir bir hayata geçirdiklerini vurgulayan Eroğlu, "Bu çerçevede eserlerimizle destan yazdığımız son 13 yılda 100 milyar liradan fazla yatırım yaptık ve Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırdık" ifadesini kullandı.

Veysel Eroğlu, 13 yıllık sürede 284 baraj olmak üzere 3 bin 2 yeni tesisi ülkeye kazandırdıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Yine bu dönemde 'toprak ve suyu ağaç korur' dedik, daha yeşil bir Türkiye için 3 milyar 350 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Tabii hayatın devamına önem verdik, korunan alanlarımızı artırdık. Meteorolojide teknolojik bir dönüşüm gerçekleştirerek, hava tahmin oranlarımızı yüzde 90'ın üzerine çıkardık. Hizmet zincirine her yıl yeni halkalar ilave ettik. Bakanlık olarak her yıl tesisleri toplu olarak hizmete aldık. Daha önce 10.10.2010'da 110, 11.11.2011'de 111, 12.12.2012'de 112, 11.12.2013'te 113, 30.11.2014'te 114 dev eseri hizmete aldık. Bu yıl da aralarında barajlar, içme suyu, sulama, atıksu arıtma ve taşkın koruma tesisleri ile ağaçlandırma, ormancılık, milli park ve meteoroloji projelerinin yer aldığı 2,4 milyar liraya mal olan 175 dev tesisi, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte hizmete alacağız."

DSİ Genel Müdürlüğünün Gümüşhane'de tamamladığı 2 tesisi de bu açılış töreniyle hizmete alacaklarını ifade eden Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Hizmete alınacak DSİ'ye ait eserler, sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluşmaktadır. DSİ tarafından tamamlanan Köse Yaylım Şehit Osman Yıldız Barajı ve Sulaması ile 4 bin 140 dekar zirai araziye sulama suyu sağlayacağız. Kelkit Söğütlü Beldesi Taşkın Koruma Tesisi, Söğütlü'yü taşkın zararlarından koruyacak. Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Gümüşhane'de korunan alanlarda turizm potansiyelini geliştirmeye yönelik yapılan çalışmaları da hizmete alacağız. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 13 milyon lirayı geçiyor."

Kaynak: günebakış

Gümüşhane Veysel eroğlu DSİ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg