Aşağı Kışlacık Köyü Derneği yeniden faaliyete geçiyor

Büyük Hastikoz Gençlik Zirvesi; Trabzon İli Of İlçesi Aşağı Kışlacık köyü Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Ayaz’ın himayesinde Üsküdar Belediyesi Kız Kulesi Restaurant'ta gerçekleştirildi.

Aşağı Kışlacık Köyü Derneği yeniden faaliyete geçiyor
Aşağı Kışlacık Köyü Derneği yeniden faaliyete geçiyor Admin
Advert

 

Zirveden, bir süredir pasif durumda olan Of Aşağıkışlacık Köyü Derneği’nin yeniden aktif çalışmalarına başlaması ve başkanlığına da Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı ve Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz’ın uygun görüldüğü kararı çıktı.

Bir süredir yakınlarının yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle sivil toplum çalışmalarına ara vermiş olan Hüseyin Ayaz, geçmişte 11 yıl başkanlığını yaptığı köy derneğinin toplantısında geçmişi özetleyerek gençlere STK çalışmalarının içinde bulunmalarını tavsiye etti. Toplantı sonunda dernek başkanlığına aynı zamanda Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı yardımcılığı görevini de yürüten Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Abdullah Ayaz’ın getirilmesi yönünde tavsiye kararı alındı.

Aşağıkışlacık köyünün gençleri; büyük şehirlerde birbirlerinden uzak bölgelerde yaşıyor olmaları nedeniyle birbirlerini daha yakından tanımaları, köyleri ve bölgeleri için neler yapabileceklerini istişare ve kendi yol haritalarını kendileri belirlemeleri için 22 Ocak 2017 Pazar günü velileriyle birlikte geniş katılımla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

 Kahvaltı sonrası Musa Şanlıer'in yaptığı yemek duası sonrası açılış konuşmasını ev sahibi olarak Üsküdar Belediyesi Başkan yardımcısı Abdullah Ayaz yaptı. Ardından günün anlamını belirten konuşmayı yapmak üzere organizasyonu tertip eden Hüseyin Ayaz kürsüye geldi.

 Ayaz konuşmasında özetle şunları söyledi.

 "2006 yılında kardeşimin yakalandığı amansız hastalıktan dolayı köyümüzün dernek başkanlığını bırakmıştım. Geçen süre zarfında bir araya gelerek bu istişareyi yapmak bugüne nasip oldu.

Yaklaşık bir yıl önce sizlerin de bilgisi dâhilinde kardeşimin hastalığının yeniden nüksetmesi nedeniyle karşılaştığımız zorlukları aşabilmek amacıyla, köyümüzün derneğiyle birlikte kurucusu olduğum Trabzon Dernekleri Federasyonu başkan vekilliği ve Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu Başkan yardımcılığı ile Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları konfederasyonu yönetim kurulu görevlerimden ayrıldım.

 11 yıl başkanlığını yaptığım Of Aşağıkışlacık köyü Derneğimizi yani sizleri temsilen gittiğim bu kurumlarda, ekip olarak yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda Karadeniz bölgemize kazandırılmasına vesile olduğum  Trabzon Kaşüstü ve Samsun İlkadım Hastanesi ve bir çok projeler için başta TC Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere birçok kurumun temsilcilerinden almış olduğum ödülleri öncelikle sizler olmak üzere kurumdaki çalışma arkadaşlarımın adına aldım. Çünkü bunu hep birlikte başarmış ve hak etmiştik.

Değerli gençler, yönetmeye talip olun. Bunun için gücünüzü öncelikle Allah’tan sonra da yapmış olduğunuz doğru işlerden almalısınız. Temsil ettiğiniz camialardan sakın uzak durmayın. Onların bulunduğu ortam ve makamlarına her daim  gidin. Ekonomi, makam, sağlık bir gün gelir bitebilir ama gücünüzü önce Allah'tan sonra da doğru yaptığınız işlerden alırsanız kendinize olan özgüveniniz ve o özgüvene bağlı gücünüz hiç bir zaman bitmez. Sizden sonrakilere de örnek olursunuz."

Hüseyin Ayaz Abdullah Ayaz Hastikoz Of Aşağı Kışlacık
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg