Rize'de kimse satılık değil!

Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, “Oyuncu satmanın aksine, başarıya giden yolda takımımıza güç katması için yeni transferler yapacağız" dedi

Rize'de kimse satılık değil!
Rize'de kimse satılık değil! Admin
Advert

Mustafa Denizli'nin Galatasaray'ın teknik direktörü olmasıyla birlikte, Denizli'nin Çaykur Rizespor'u 5 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkardığı kadroya transfer ettiği Eren Albayrak ile golcü Leonard Kweuke'nin ismi Sarı-Kırmızılı kulüple anılır oldu. Galatasaray'ın Eren ve Kweuke'yi transfer listesine eklemesi ve Denizli'nin de takımının oyun taktiği için de oldukça uygun isimler olarak gördüğü Eren ve Kweuke için Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, yine açıklamalarda bulundu. Kalkavan, devre arasında oyuncu satmanın aksine, başarıya giden yolda takımın gücüne güç katması için 2-3 yeni transfer yapacaklarını söyledi. Eren ve Kweuke için kapıyı hiç açmadan kapatan Kalkavan, "Daha öncede açıkladığım gibi sezon sonuna kadar hiç bir oyuncumuzu satmayı düşünmüyoruz. Eren Albayrak ve Kweuke için çıkan iddialar var. Bu oyuncular takımımızın iskeletini oluşturan önemli isimler” dedi. Kalkavan, “Eren'in bu sezon sonu sözleşmesi sona erecek. Hem kendisi hem de menajeri ile ön görüşme yaptık. Devre arasında yeniden masaya oturup sözleşmesini uzatmak için görüşme yapacağız. Kweuke'nin ise 2017' yılına kadar mukavelesi bulunuyor" dedi. Eren ve Kweuke için kendilerine resmi bir teklif gelmediğinin altını çizen Kalkavan, "Transfer haberleri kamuoyunda konuşuluyor. Medyada çıkan haberler var. Ama dediğim gibi resmi olarak ne Galatasaray'dan ne de başka bir kulüpten teklif gelmiş değil. Ayrıca biz oyuncu satmanın aksine başarıya giden yolda takımımıza güç katması için yeni transferler yapacağız" diye konuştu. Kalkavan, devre arası için transfer çalışmalarının sürdüğünü de belirterek, “Başta orta sahaya olmak üzere 2-3 oyuncu transfer edeceğiz. Teknik direktörümüz Hikmet Karaman'ın verdiği isimler doğrultusunda görüşmeler sürüyor" dedi.

"Kupada ilerlemek istiyoruz"

Çaykur Rizespor'da basın sözcüsü Aykut Ferah, Süper Lig'de son oynanan maçta Gaziantepspor deplasmanında aldıkları 2-0 mağlubiyetin kendileri için beklenmedik bir sonuç olduğunu belirtti. Hedeflerinin ligde üst sıralar olduğunun altını çizen Ferah, "Son iki deplasmanda aldığımız mağlubiyetler bizi bir adım hedefimizin gerisinde bıraktı. Özellikle Gaziantepspor maçının ilk 15 dakikasında 2-0 geriye düşmemiz oyuna tutunmamızı engelledi. Tehlike çemberinin içindeki takımların da bu haftayı puanla kapatması moralimizi bozdu" dedi. Ferah, Türkiye Kupası'nın kendileri için Avrupa'ya giden en kısa yol olduğunu vurgulayarak, "Kupa önemli bir yol. Bu yolda ilerlemek istiyoruz. Mersin İdmanyurdu maçı zor olacak ama biz de moral bozukluğunu üzerimizden atmak istiyoruz. Ligdeki Gaziantepspor mağlubiyetini, kupada Mersin İdmanyurdu maçını kazanarak unutturmak istiyoruz" diye konuştu.

Hikmet Karaman iddialı konuştu

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Ziraat Türkiye kupasında Mersin İdmanyurdu ile oynayacakları maç için iddialı konuştu. Ligin ilk yarısında son deplasman maçında Gaziantepspor'a yenildiklerini belirten Karaman, “Şimdi kupada yine deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile önemli bir maç oynayacağız. Oyuncularımın öz güvenlerinin tekrar gelmesi adına kupa maçı çok önemli. Rakibimiz ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren bir takım. Gruptaki ilk maçını kaybetti. İki taraf içinde zor bir karşılaşma olacak. Gruptaki 2. maçımızı kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Karaman’dan savunma dersi

Çaykur Rizespor’un Süper Lig'de oynadığı son 2 deplasman maçında 5 gol birden yemesi teknik direktör Hikmet Karaman'ı harekete geçirdi. Son olarak oynadığı Gaziantepspor maçında duran toplardan yenilen gollerle ciddi sıkıntı yaşayan Yeşil-Mavililer’de teknik direktör Hikmet Karaman, alan savunması sisteminden vazgeçme niyetinde değil. Adam adama markajı çağ dışı bulan deneyimli çalıştırıcı alan savunmasındaki aksamalara rağmen bu sistemde ısrar edeceğini oyuncularına aktardı. Karaman’ın oyuncuları ile yaptığı toplantıda, “Savunmayı takım hep birlikte yapar. Birbirinizi iyice tanımaya başladınız ve bununla da hatalar biter. Sisteme alıştığımız anda özellikle yan toplarda sıkıntı yaşamayız. Sezon başından beri olduğu gibi hücum futbolu oynamaya devam edeceğiz. Ancak savunma şuanda önceliğimiz olması gerekiyor. Kupa maçından sonra ilk yarının son maçında Başakşehir'i konuk edeceğiz. Rakibimizin çok etkili orta saha hücum oyuncuları var. Rakibe rahat çıkma imkanı vermeden sağlam ve daha az hatayla onamalıyız" dediği öğrenildi.

Atmaca rövanş peşinde

Ligde farklı mağlup olduğu Mersin İdmanyurdu ile bugün kupada kozlarını paylaşıyor

Çaykur Rizespor, Ziraat Türkiye Kupası D Grubu ikinci maçında bugün Mersin İdmanyurdu’nun konuğu olacak. Gruptaki ilk maçında evinde Bucaspor'u 4-1 mağlup eden Yeşil-Mavililer bugün Mersin ile kozlarını paylaşacak. Süper Lig'de 2 hafta önce rakibine 3-0 gibi farklı bir sonuçla mağlup olan YeşilMavililer ligin rövanşını kupada almak istiyor. Yeşil-Mavililer ligde Gaziantepspor ile oynadığı maçtan sonra Adana'ya gidip kupa maçına hazırlanmıştı. Rizespor, Mersin ile oynayacağı kupa maçına yedeklerden ağırlıklı bir kadro ile çıkacak. Mersin Stadında saat 19.00'da başlayacak olan karşılaşmayı Mehmet Emre Atasoy yönetecek.

Kaynak: günebakış - Alihan Telatar

 

Çaykur Rizespor Metin Kalkavan Aykut Ferah Hikmet Karaman
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg