Alternatif çoğaldı, Yanal'ın eli güçlendi

Ara transferden önce kadrodaki alternatif eksikliğinden dolayı uygulayabileceği sistemler kısıtlı olan Yanal, lige verilen arada farklı denemeler yaptı.

Alternatif çoğaldı, Yanal'ın eli güçlendi
Alternatif çoğaldı, Yanal'ın eli güçlendi Admin
Advert

Lig'de üst üste kazandığı 3 maçta 9 puanı hanesine yazdıran Trabzonspor, deplasmanda oynanacak Osmanlıspor mücadelesini de galip bitirerek çıkışına devam etmeyi hedefliyor. Türkiye Kupası için lige verilen arada yüksek moralle çalışan bordo-mavililerin Teknik Direktörü Ersun Yanal işi sıkı tutarken, çoğalan alternatiflerle hem savunma hem de hücumda birçok farklı sistem ve oyun planını test etme imkanına kavuştu.

Ligin ilk yarısında elindeki kadroda fazla alternetif olmadığı için kısıtlı sistemler üzerinde çalışabilen Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takıma yeni katılan transferler ve sakatlıktan dönen oyuncularla birlikte rahatladı. Başkente daha güçlü bir takım kurgusuyla gidecek olan Trabzonspor; ligin ilk yarısında evinde yenildiği Osmanlıspor'u mağlup ederek, Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor galibiyetleryle başlayan seriyi devam ettirmeyi hedefliyor.

Yanal'dan güçlenen yedek kulübesine yakın markaj

Yanal, ligin ilk yarısında yetersiz olan yedek kulübesini, ikinci yarıda yapılan transferlerle güçlendirdi. Kadrodaki seçenekleri çoğalan Ersun Yanal, kulübede oturan oyunculardan morallerini yüksek tutmalarını istedi. Yeni transferlerin takıma katılmasıyla birlikte yedek kulübesinde oturmak zorunda kalan oyuncularını yakın markaja alan deneyimli çalıştırıcı, bazı uyarılarda bulundu. Takımda as ve yedek diye bir anlayışın olmayacağını, her oyuncunun oynayacakmış gibi kendisini hazır tutmasını isteyen tecrübeli teknik adam, formayı giyen her oyuncunun camiayı mutlu etmesi için mücadele etmesi gerektiğini anlattı.

Başkent'e yolculuğu yarın

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda 11 Şubat Cumartesi günü saat 16.00'da oynayacağı maç için yarın başkente hareket edecek. Yarın özel uçak ile saat 14.30'da Trabzon'dan hareket edecek olan bordo-mavili takım maçın ardından şehre dönecek.

Trabzonspor Ersun Yanal sistem taktik oyun planı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg