Doğu Karadeniz'de kar mücadelesi

Kar yağışından dolayı Doğu Karadeniz'de toplam 232 mahallenin yolu kapalı bulunuyor.

Doğu Karadeniz'de kar mücadelesi
Doğu Karadeniz'de kar mücadelesi Admin
Advert

Rize İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Ardeşen'de 22, Çamlıhemşin'de 7, Çayeli'nde 7, Güneysu'da 6, Hemşin'de 5, İkizdere'de 15 ve Kalkandere'de 3 olmak üzere 65 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 13 lastikli yükleyici, 25 greyder ve 1 kar küreme makinası ve 107 personelden oluşan karla mücadele ekibinin çalışmalara aralıksız devam ettiği, gün içinde köy yollarının ulaşıma açılması için mücadele edileceği aktarıldı.

ARTVİN

Artvin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle, Arhavi'de 17 ve Hopa'da 8 köye ulaşım sağlanamıyor. Söz konusu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerince çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

TRABZON

Trabzon'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Of, Dernekpazarı, Hayrat, Şalpazarı, Çaykara ve Tonya ilçelerine bağlı 30 mahallenin yolu kar dolayısıyla ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesince hazırlanan, ilçe belediyelerinin de dahil olduğu "Karla Mücadele Eylem Planı" çerçevesinde ekipler, 226 iş makinesiyle kapalı yolların açılması için çalışma yürütüyor. Kapalı yolların akşam saatlerine kadar açılması planlanıyor.

GİRESUN

Giresun İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Giresun merkezde 8, Bulancak'ta 8, Dereli'de 21, Espiye'de 16, Görele'de 9, Güce'de 3, Keşap 19, Tirebolu 18 ve Yağlıdere'de de 10 olmak üzere 112 köy yolunun kapalı olduğu belirtildi. Açıklamada, köy yollarında yeniden ulaşım sağlanabilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. 

Karadeniz kar kapalı yollar Trabzon Rize Artvin Giresun
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg