Trabzon'un ilçeleri doğal gazla ne zaman buluşacak?

Başkan Gümrükçüoğlu, ilçelere doğal gaz ulaştırılabilmesi için harekete geçti

Trabzon'un ilçeleri doğal gazla ne zaman buluşacak?
Trabzon'un ilçeleri doğal gazla ne zaman buluşacak? Admin
Advert

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehirde sürdürülen doğal gaz çalışmalarıyla ilgili olarak yüklenici firma yetkileriyle bir araya geldi. Toplantıda ilçelere doğal gaz verilebilmesi için izlenecek olan yol haritası karara bağlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da devam eden doğal gaz çalışmalarıyla ilgili olarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. AKSA Doğal Gaz Grup Başkanı Yaşar Arslan, AKSA Doğal Gaz Genel Müdürü Alper Konyalı ve Bölge Müdürü Salih Aydın, Trabzon’un Ortahisar ve Of ilçelerinde devam eden doğal gaz çalışmaları, 2016 yılında gerçekleştirilecek çalışmalar, Akçaabat, Yomra ve Çukurçayır’a doğal gaz verilmesi için izlenecek yol haritası ve Trabzon’un diğer ilçeleri ile organize sanayi bölgelerinin doğal gazla buluşturulması için yapılması gereken çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Firma yetkilileri 2016 sonu itibarıyla Trabzon’da özellikle konut alanlarının çok büyük çoğunluğunun doğal gaz ile buluşturulmuş olacağını ifade ederken, doğal gaz ulaştırılan iş yeri ve konutların abonelik oranının da yüzde 60’a yükseldiğini ifade ettiler. Toplantıda Trabzon’un Akçaabat ve Yomra ilçeleri ile Ortahisar ilçesinin Çukurçayır Mahallesi’ne Trabzon şehir merkezine doğal gaz temin eden ana hattan doğal gaz verilmesi için fikir birliğine varılırken, bu hattan gaz verilmesi mümkün olmayan Trabzon’un diğer ilçeleri ve organize sanayi bölgelerine doğal gaz getirilebilmesi için Enerji Bakanlığı ile gerekli görüşmelerin ivedilikle gerçekleştirilmesi karara bağlandı.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: ARTIK YÜZDE 70’LERİ AŞACAĞIZ

Toplantının ardından doğal gaz çalışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un doğal gaz donanımıyla ilgili son derece faydalı bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını ifade ederek “2016 yılında doğal gazda Trabzon’un merkezinin artık yüzde 70’leri aşmasını bekleyecek bir programı görüşmüş olduk.” dedi.

İLÇELERİMİZE GAZ VERECEĞİZ

Trabzon’un ilçelerine doğal gaz ulaştırılması için belirlenen yol haritası hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu vesile ile Trabzon’un merkezinin hemen bitişi olan batıda Akçaabat ve doğuda Yomra’ya doğal gaz ulaştırılmasını planlamaya gayret ettik. Bu ilçelerden öteye Arsin, Araklı ve Sürmene bölgesine Trabzon’a inen doğal gaz hattından bir branşın verilmesini ve yine batı bölgesini değerlendirerek Trabzon’a inen hatta yine Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü’ne gaz verilebilmesi için yeni bir branşın yapılmasını, bu hatlar için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın desteğini, BOTAŞ’ın bu konuda bir yatırım planlamasını, çalışmasını beraberce değerlendirmiş olduk. AKSA Grubu’nun yaptıkları çalışmalardan ötürü tüm Trabzon halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu vesile Trabzon halkına her zaman tekrar ettiğimiz ricamızı iletiyoruz; lütfen doğal gaz ulaşan yerlerde abone olalım ve doğal gaz kullanalım. Böylece şehrimizi daha temiz tutalım.” ifadelerini kullandı.

AKSA DOĞALGAZ GRUP BAŞKANI: "ARTIK KIŞ AYLARINDA DA ÇALIŞACAĞIZ"

AKSA Doğal Gaz Grup Başkanı Yaşar Arslan ise yaptığı değerlendirmede özetle şunları kaydetti: “2015 yılında iki seçim olmasına rağmen Trabzon’da planlanan yatırımlarımızın yüzde 90’dan daha fazlasını gerçekleştirdik. 2016 yılında biz mevcut planlanan yatırımı en az yüzde 50 artırarak Trabzon’daki şebekemizi hızla büyütmek istiyoruz. Şu anda yürüttüğümüz çalışmalarla şebeke oranımız yüzde 60’lara yaklaştı. Bunu hızla şehrin büyük bölümünü kapsayacak vaziyete getirmek istiyoruz. 2016 yılında yoğun bir talep söz konusu, biz de bu talebi karşılayacağız ve hava kirliliğini çözümlemeye çalışacağız. Biz bu yıl kış döneminden itibaren çalışmalara başlayacağız. Şu anda çalışan ekiplerimiz kış döneminde de hava şartları müsaade ettiği sürece belediye ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürecek. İnşallah 2016 yılında planladığımız yatırımların yüzde 50 üzerine çıkacağız. Trabzon’un doğal koşulları nedeniyle diğer kentlere nazaran üçte bir hızla ilerleyebiliyor ekiplerimiz. Önümüzdeki süreçlerde 12 ayın en az 10 ayını çalışmak istiyoruz. Bunun için yeni bir program yapıyoruz. Doğal gaz gelen yerlerde vatandaşlarımızın doğal gaza geçme konusunda hızla hareket etmeleri çok önemli. Doğal gaz temiz ve kentlerde kullanılabilecek en konforlu en ucuz yakıttır.”

Kaynak: günebakış

Trabzon Doğalgaz Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg