Uzungöl'de artık kış da güzel geçiyor

Bölgeyi kaplayan çam ağaçlarının yanı sıra bitki örtüsü ve temiz havasıyla misafirlerine farklı bir ortam sunan Uzungöl, yılın her mevsimi sadece yöre halkının değil yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Uzungöl'de artık kış da güzel geçiyor
Uzungöl'de artık kış da güzel geçiyor Admin
Advert

Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan ve kış mevsiminde büründüğü bembeyaz görünüm ile âdeta gelinlik giyinen Uzungöl, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Geçmiş yıllarda kış aylarında turizmin durma noktasına geldiği Uzungöl, son yıllarda Arap turistler başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden ziyaretçiler tarafından rağbet görüyor.

Turizm merkezinin bazı bölgelerinde kar kalındığı yer yer 1 metreyi bulurken turistlerin mağdur olmaması için Karayolları ekipleri güzergâhın açık kalmasını sağlıyor. Kışa özgü muhteşem manzarası ve bunun getirdiği sessizlikle baş başa kalmak isteyenlere farklı konaklama seçenekleri sunan turizm merkezi, günübirlik ziyaretçilerine de yöresel restoranları ve hediyelik eşyalarıyla hizmet ediyor.

Arkadaşları ile Batman'dan geldiği Uzungöl'de farklı duygular yaşadığını anlatan Hüseyin Bardak, "Bulunduğumuz bölgenin iklimi çok sert ve buraya göre tam zıttı ama buna rağmen çok güzel. Her taraftan ilgi çekici güzel şeyler çıkabiliyor. Uzungöl ve manzarası ise ayrı bir güzel. Tek gece için gelmiştik ancak burayı görünce fikrimiz değişti. Şimdi 4 ya da 5 gün daha kalmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Trabzonlu olmasına rağmen Muğla'da yaşayan ve yaklaşık bin 400 kilometre yolu Uzungöl'ü görmek için gelen Erdal Aydın ise amacının kendisinin bildiği bu doğayı arkadaşlarına da tanıtmak olduğunu söyledi.

BURAYI HERKESİN GÖRMESİNİ İSTERİM

Uzungöl'ün yazın da kışın da ayrı bir güzelliğine sahip olduğunu anlatan Aydın, "Karadeniz'in her yeri buram buram güzellik kokuyor ve burası da doğal güzelliklerinin en önemli yerlerinden birisi. Buranın yazı, kışı ve her dakikası ayrı güzel. Muğla'da olmama rağmen yine de buraya gelip görmek istedim. Burayı herkesin görmesini isterim. Dünyanın 8. harikası olarak bir yer gösterilecekse burayı insanların mutlaka gezmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞ KIŞ AYLARINA GÖRE ÇOK İYİ DURUMDAYIZ

Uzungöl'de 5 yıldır esnaflık yapan İsmail Çakmak da kışın yaz mevsimine göre daha az konuk gelmesine rağmen, geçmişe göre ziyaretçi sayısının çok iyi olduğunu söyledi. Bunun en önemli nedenlerden birinin, Trabzon'da konut alarak yaşayan Arap turistler olduğunu ifade eden Çakmak, "Arap turistler için burası eşsiz bir güzellik. Daha önce böyle bir manzara ve kar görmedikleri için ilk geldiklerinde çok şaşırıyorlar. Karların üzerinde oynuyorlar ve buranın tadını çıkarıyorlar." dedi. İlerleyen yıllarda bu alanda daha iyi gelişmeler olacağını dile getiren Çakmak, "Esnaf olarak satışlarımızda geçmiş kış aylarına göre kıyasladığımızda çok şükür iyi diyebiliyoruz. Baktığımızda daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Burada kış turizminin gelişmesi adına bildiğimiz kadarıyla önemli çalışmalar var. Bu çalışmalar sonuçlandığında da durumların daha da iyi olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Uzungöl Kış Turizm
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg