TDF Gençlik Kolları Derik'e uzandı

Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları, 2013 yılında başlattığı yardım organizasyonlarına devam ediyor.

TDF Gençlik Kolları Derik'e uzandı
TDF Gençlik Kolları Derik'e uzandı Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

TDF Gençlik Kolları’nın bu yılki durağı, görevi başında şehit edilen ve aslen Trabzon Çaykaralı olan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün vazife yaptığı Mardin’e bağlı Derik ilçesindeki Ambarlı ilk ve orta öğretim okulları oldu. Geçmiş yıllarda Van, Ağrı, Erzurum ve yine Mardin’de toplam 300’den fazla öğrenciye kışlık giyecek ve kırtasiye malzemeleri ihtiyaçları temin eden TDF Gençlik Kolları’nın tedarik ettiği malzemelerin dağıtımı TDF Gençlik Kolları Başkanı Abdülkadir Meriç, Bayram Uzunoğlu, İsmail Kızıldağ ve Fatih Kurumahmut' tan oluşan TDF heyeti, İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, Şube Müdürleri Zeynettin Babur, Mustafa Savcı, okul müdürü Nasrallah Menek, Trabzonlu Öğretmenler Habibe Cevher, Yasemin Kızıltaş ve diğer öğretim görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hediyeler de verildi

Malzemelerin dağıtımından sonra Milli Eğitim Müdürleri ve öğretmenler TDF Gençlik Kolları heyetine ilçeyi gezdirdi. Akabinde Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Tutal ve Hikmet Subatan' ın katılımıyla Öğretmenevinde yemek yenerek birlikte sohbet edildi. TDF Gençlik Kolları heyeti Yardım projesinin vazgeçilmezlerinden olan Trabzonspor formalarını Trabzonlu öğretmenler Habibe Cevher ve Yasemin Kızıltaş'a hediye ettiler. Kaymakam Hakan Kafkas il dışında olduğu için forması temsilen hediye edildi. Derik Milli Eğitim Müdürü de TDF Gençlik Kolları heyetine hediyelerini verdi,

TDF Gençlik Kollarını Başkanı Abdülkadir Meriç Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kollarının okul yardımı sosyal sorumluluk projeleri hakkında yaptığı açıklamada; “Her yıl ülkemizin değişik coğrafyalarında özellikle imkanların kısıtlı olduğu illerde görev yapan Trabzonlu öğretmen arkadaşlarımızın görev yaptığı okullara elimizden geldiğince yardımsever hemşerilerimizin katkısıyla yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu yıl Kasım ayında Derik Kaymakamımız Şehit olunca onun görev yaptığı ilçeye, bölge halkıyla bütünleşerek barış dolu yarınlar adına verdiği mücadele için bu ilçeye yardım yapma kararı aldık. Bu aşamada Derik ilçesi Ambarlı ilköğretim okulunda görev yapan Trabzonlu Habibe Cevher Öğretmenimizin çabalarıyla yardımımızı çok şükür mutlu sonla nihayetlendirdik.

Yardım organizasyonlarımız devam edecek

Dün, bugün olduğu gibi yarın da TDF Gençlik Kolları olarak hem Trabzonlu Öğretmenlerimizin hem de ihtiyaç sahibi öğrencilerinin her daim yanında olacağız. TDF Gençlik Kolları sadece Trabzon ve Trabzonsporlularla sınırlı kalmayıp sınırlarını yardıma ihtiyacı olduğunu hissettiği her mesafeye ulaşabilmek olarak çizmiştir. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri bunun göstergesi olmuştur. Mutlu ettiğimiz her yüz her beden bizlerinde mutluluk kaynağıdır. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk okul yardımı projemizde okul malzemelerinin tedarik edilmesinde katkılarından dolayı Şafak Eğitim Kurumları sahibi TDF Başkan Vekili İsmail Şatıroğluna, ayakkabı yardımları için Gamas Ayakkabıcılık sahibi Emre Kahraman'a, kıyafetlerin yardımsever kuruluşlarca tedarik edilmesinde katkılarından dolayı TDF G.K. Genel Sekreteri Hüseyin Zengin'e, yardımların ulaşmasındaki Kargo hizmetinden dolayı TDF G.K. Başkan Yardımcısı Sabri Kalafat'a, sosyal yardımlaşma projemizin koordinasyonunu sağlayan Ali Faik Şeker'e, Mardin Derik ilçesinde bizi ağırlayan Milli Eğitim Müdürlerine, İl dışında olması dolayısıyla programa katılamayan fakat bizimle özel ilgilenilmesini sağlayan Derik Kaymakamı- Belediye Başkanı Hakan Kafkas'a, Belediye Başkan yardımcılarına, projeye katkı sağlayan yardımseverlere, proje için geçe gündüz çalışan TDF Gençlik Kollarındaki arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Derik Milli Eğitim Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcıları da Derik ilçesindeki öğrencilere yapılan bu anlamlı ve kapsamlı yardım için Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kollarına ve Yardıma katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler.

 

TDF Gençlik Kolları Muhammet Fatih Safitürk Mardin Derik
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg