Rize’nin sorunları tartışıldı

Çoruh EDAŞ Rize'deki çalışmaları muhtarlarla değerlendirdi.

Rize’nin sorunları tartışıldı
Rize’nin sorunları tartışıldı Admin
Advert

ÇORUH Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Erbaş, Şirket Genel Müdürü Ömer Kandemir, Şirket Müdürü Mehmet Aydın, grup yöneticileri ve grup şeflerinin katılımıyla muhtarların talep ve önerileri ele alındı. Toplantıda, Çoruh EDAŞ’ın özelleştirme sonrası faaliyetleri ve önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalar ile Rize il merkezi ve kırsal kesimde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler aktarılırken, söz konusu çalışmaların 2016-2020 yılı ikinci plan döneminde de devam edeceği belirtildi. Rize ilinde orta gerilim seviyesinde reaktif güç kompanzasyon Coğrafi Bilgi Sistemi, OSOS, güç analizör sistemi, şehir ve köy şebekelerinde iyileştirmelerin yatırım programları kapsamında tesis edildiği, ilave trafo, direk deplasesi, hat iyileştirilmesi, ilave hat yapılması yönündeki işlemler için 3370 noktada çalışma yapıldığı ve müşterilerin hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Toplantıda en çok gündem maddesi olan sokak aydınlatmaları konusunda İl Aydınlatma Komisyonu’nun çalışmaları ve aydınlatma iş süreçleri hakkında yapılan detaylı açıklamanın yanı sıra şirketin abonelik işlemleri, coğrafi bilgi sistemi, uzaktan okuma sistemi hizmetleri, bakım-onarım ve kış şartlarında oluşan arızaların giderilmesi yönündeki çalışmalar hakkında da detaylı bilgi aktardı.

Rize’de toplam 221 bin 334 adet aboneye hizmet verildiği vurgulanan toplantıda, bu abonelerin 80 bin 797 adedinin Rize merkez köy ve mahallelerindeki abonelikler olduğu, 329 bin 779 nüfusa hizmet verildiği ifade edildi. Arazide ağaç budama çalışmalarının her yıl kış gelmeden yapıldığının açıklandığı toplantıda can ve mal emniyeti yönünden bu çalışmaların önemli olduğu, ağaç kesimine başlamadan önce 444 9 186 nolu telefonla veya kuruma müracaat edip şirketten yardım alarak ağaç kesim işleminin koordineli bir şekilde yürütülmesi gerektiği belirtildi.

Rize ilinde dağıtım şebekelerindeki her türlü sorun ve çözüm için 444 9 186 numaralı çağrı merkezine kayıt oluşturulması gerektiğini ifade edilirken köy/mah. muhtarlarının sistemde tanımlı olanların çağrı merkezinin 444 9 186 telefon arandığında Rize’nin plaka kodu (53) girildiğinde ve 99 rakamı tuşlandığında muhtarların bekletilmeden isteklerinin karşılandığı belirtildi.

Yatırım programlarının oluşturulmasında 444 9 186 numaralı çağrı merkezine gelen arıza kayıtlarının önemli bir unsur olarak değerlendirildiği toplantıda projelerin ve yatırım tekliflerinin bölgenin tamamını kapsayacak şekilde ve sorunlu şebekelerin yapımına önümüzdeki tarife döneminde de muhtarlarımızın talepleri de dikkate alınarak devam edileceği açıklandı. Bu tür toplantıların gelecek dönemlerde de yapılacağı açıklanan toplantıda, 2016 yılının ülkemize ve milletimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi temennisinde bulunuldu.

Rize Çoruh EDAŞ
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg