Soylu: Gidilen yol doğrudur

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin düzenlediği “Turisti kazanan geleceği kazanır” adlı projenin kapanış toplantısı Trabzon Zorlu Grand Hotel’de düzenledi.

Soylu: Gidilen yol doğrudur
Soylu: Gidilen yol doğrudur Admin
Advert

Toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TESOB Başkanı Metin Kara, AK Parti Trabzon Milletvekilleri ve AK Parti Trabzon il Başkanı, Trabzon Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve İl Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan TESOB Başkanı Metin Kara konuşmasına başlarken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun projeye katkısından bahsederek teşekkür etti. Kara “Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşun 99’uncu yılını kutluyorum. TESOB yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz bu yana şehrimize katkı vermeye çalıştık. Bugün kapanışı gerçekleştireceğimiz projemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın önem verdiği istihdam seferberliği konusuna katkı sağlayacağına inanıyoruz. Aş ve iş derdini çözemediğimiz yerde huzur ve güven ortamı sağlanamaz. TESOB olarak biz de bu noktada sorumlu davranıyoruz. Yaptığımız projeler kapsamında istihdama destek olmaya çalışıyoruz. Kursu tamamlayan kursiyerlerimizin şehrimize turizmimize etki sağlayacaklarına inanıyorum.” dedi.

AKSAKLIKLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Kara konuşmasının devamında “Bugün TESOB’a bağlı 8500 esnafımız arkadaşlarımız tarafından denetime tabi tutuluyorlar. TESOB olarak bu yıl ki çalışmalarımızı tamamladık. 2017 sezonuna hazır girdik. Dört mevsim 12 ay sahada olacağız. Ahilik geleneklerine bağlı olarak kaldık ve böyle devam edeceğiz. Tarife almayan esnaflarımıza yaptırımlarımız olacaktır ve bu konuda aksaklıklara müsaade etmeyeceğiz. Belli bölgelerde kullanımda olan Arapça ve İngilizce tarifelerini yayarak güvenli alışverişi sağalmayacağız. Kanayan yarası olan dengesiz fiyat politikalarının önüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz''  diye konuştu.

BİRÇOK SEKTÖRE NEŞTER VURULMUŞTUR

Kara’nın ardından konuşmak üzere kürsüye çıkan Trabzon Valisi Yücel Yavuz "Sektöre 40 iyi yetişmiş personel takviyesi yapıldı. Bu bize gösterideki eğitimli personel turisti kazanır turisti kazanan bölge kazanır. Trabzon'un turizmin merkezi. Özellikle yabancı misafirlerimiz olmak üzere destek ve teşriflerle inşallah 2017 yılı çok daha iyi olacak. Bu konuda altyapı anlamında verimli olmak gerekiyor. Yeme içme sektörü, konaklama sektörü, turizmi ilgilendiren birçok sektöre neşter vurulmuştur" dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara’nın ardından kürse çıkan İçişleri Bakanı ilk olarak geç geldiği için salonda bulunanlardan özür diledi. Soylu “Trabzon potansiyeli olan bir şehirdir. Tarım, turizm, tarım potansiyeli var. Trabzon turizmde ekonominin diğer getirilerini de yeni keşfediyor değil. Az önce önemli bir törendeydik bu önemli tören bütün gelenek, görenek Trabzon’u her türlü zenginliğiyle içine alan Trabzon Müzesini açtık. Hepinizin gezmesini, gençlerimize tarihimizden uzaklaştırmak istiyorsak orada görmek gerçekleştirmek için açılan bir müzedir.” dedi.

GİDİLEN YOL DOĞRUDUR

Soylu Trabzon’un Türkiye ekonomisinde kendine ait paya sahip bir şehir olduğunu belirtip, sadece sorunun zengin ve genç nüfusun istihdamla buluşturulamaması olduğunu söyledi. Soylu “Bugünkü projemizde bu ihtiyaca binaen bu sorunun çözümü için iş piyasasının beklentileriyle ortaya koyulan arzı bütünleştiren istihdamı en iyi noktada birleştiren bir anlayışa sahiptir. Arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre eğitim almış arkadaşlarımız henüz sertifikasını almadan çalışmaya başlamış durumdadır. Yani atılan adım doğrudur. Gidilen yol doğrudur. Bilhassa Körfez Ülkeleri’nin değer verdiği Trabzon'umuza nitelikli eleman ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.” dedi.

GELEN TURİST SAYISINI SOYLU AÇIKLADI!

Soylu herkesin ayrı ayrı bu konuda gayret gösterdiğini belirtip “Elbette sanayi merkezlerimizde Organize Sanayi Sitelerinde yaptıklarımız ortadadır. Tarımımızı çok iyi bir noktaya taşıyacağız taşımaya devam edeceğiz. Ticareti ile birlikte turizmi de iyi bir noktaya getirerek tüm zenginlikleri Trabzon'un büyümesi için bu sürecin önemli bir süreç olduğunu söylemek istiyorum. 2016 yılında yerli yabancı 2 milyon 300 bin turist geldi. Bu Trabzon'un başarısıdır. İnsanımızın hizmetle ortaya koymuş olduğu başarıdır. Bunu tebrik ediyorum. Bu sene nasıl başlayacağımız önemliydi. 2017 Ocak ayı verileri hava ve deniz hudut verileri turist sayısı geçen sene 785 bu yıl 1500 üç kat artsın. 2400 olsun diyelim. 3900 turist geldi. Neredeyse evet 5 buçuk katından fazla bir tabloyu Trabzon bu sene yapılan otelleriyle turistik tesisleriyle Trabzon turizm ruhunu her dakika kendi içerisinde hissetmektedir.” dedi.

UZUNGÖL’E TELEFERİK VE AYDINLATMA

Soylu turizmde bahsederken Uzungöl ve Trabzon’un güzelliklerine değindi. Soylu “Uzungöl’den başlayalım. Uzungöl’e ne dediysek bütün sözümüzü yerine getirdik. Şimdide Uzungöl’ün temizlenmesi başlıyor. Orada sadece turizm gönüllüleriyle çalışan yine İŞKUR’la gerçekleştirdiğimiz projeyi gerçekleştirdik. Şimdi oranın etrafını da gölün doğalını bozmadan ışıklandıracağız ve teleferik olacak. Sera gölü içinde öyle. Şuanda Şalpazarı üzerinde yapılan Trabzon'un en önemli cazibe merkezi haline getirecek yaylalar yatırımları da önemlidir. Bizde bu ilin milletvekilleri olarak üzerimize düşen vazifeyi ortaya koymak istediğimizi söylemek istiyorum'' dedi.

TURİSTLERİ UZUN SÜRE TUTMAK İÇİN

Soylu son olarak “Bu projeler sadece kurumlarda çalışacak maaşlı personeller değil belki de yarının turizm yatırımcılarını yetiştirecektir. Belki de helikopterler gelecek. Belki yabancı turistler gelecek zaman kaybetmeden yaylaya helikopterler gezecek bu yeni alanlardır. Birileri ev satın alacaklar. İnsanlar bu sayede daha uzun süreler kalacaktır. Ben burada olmaktan son derece mutlu olduğumu söylemek istiyorum'' ifadeleriniz kullandı.

Soylu konuşmasının ardından kursa katılan kursiyerlere plaket ve sertifikalarını verip fotoğraf çektirdi.

61 Medya / Berkay GÜNTEKİN

Trabzon Süleyman Soylu TESOB
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg