Ersun Yanal'ın açıklamaları

Trabzonspor Teknik Direktörü maç sonrası yayıncı kuruluşa konuştu.

Ersun Yanal'ın açıklamaları
Ersun Yanal'ın açıklamaları Admin
Advert

Ersun Yanal, tek golle kazanılan 3 puandan sonra yayıncı kuruluşa konuştu. Yeni yapılan stadın olumlu etkisinden bahsederek başladığı sözlerine şöyle devam etti: "Burası hakikaten bir futbol mabedi haline geldi. Bundan büyü keyif alıyoruz.Taraftarlarımıza buraya gelip bizi destekledikleri için teşekkür ediyorum çümkü onalrı burayı doldurup verdikleri desteğe çok ihtiyacımız var. Trabzonspor sevgisiyle dolu taraftara bize bunu yaşattığı için teşekkür ediyoruz."

Bugün oynanan futbolu değerlendimek için ise Yanal, "biz oyun oynamaya çalışan, pozitif futbolu sahaya yansıtmaya çalışan bir takımız.Ligin en iyi koşan takımlarından biriyle oynadık.Gerçi deplasman performansları pek iyi değil ama son zamanlarda bayağı zorlayıcı maçlar oynadılar.Bunu bilerek zoru kolaylaştıracak bir oyunu oynamaya çalıştık. İlk yarıda bir tane çok önemli bir pozisyon verdik. Onun haricinde pozisyonlar bulduk. Farka gidip oyunu daha tempolu hale getirebilirdik. Kolay değil. Çok zor bir sezon yaşıyoruz. Sezon başından bu yana çok farklılıklar ve dengesizlikler oldu ama şimdi bunun balansını yapıp, taraftarımızı da arkamıza alıp sıfır mağlubiyetle ve 2 gol yemekle önemli bir çıkışımız var." şeklinde konuştu.

Sözlerini oyuncuların performansıyla sürdüren Yanal "Oyuncularımız her geçen gün çok daha kendine güvenle sahaya çıkacaklar. Elbette iniş ve çıkışlar olacak.Şu andaki performansı ne kadar beğeniyorum? Daha iyi oynayabilir miyiz?Evet ama dediğim gibi bizim önümüzde çok önemli bir zaman dilimi var ve önümüzdeki sezon stadı 40 bin kişiyle doldurup şampiyonluğa oynayacak bir takımın güvenini yaratmak, taraftarımızın ve camiamızın bu güveniyle, medyamızın bu güveniyle bizi desteklemesini sağlamak en büyük hedefimiz. sanırım bunu da yavaş yavaş yapıyoruz. Önce bizi destekleyenler ve tüm buna katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Yusuf Yazıcı'nın pozisyonu ve Olcay'ın sakatlığıyla ilgili soruya da Ersun Yanal, "Olcay'ın bileğinde bir problem vardı. Yusuf'a gelince, herkes gol kaçırıyor. Rodallega da Alanya maçında karşı karşıya kaçırdı. Yusuf boş kaleye kaçırdı, Olcay'ın vuruşunu ahmet inanılmaz çıkardı. Bunlar futbolda var. Futbolun daha iyi yönleri ortaya kondukça elbette skor da gelecek. Galibiyet galibiyettir ama taraftar bu güveni vermek daha önemli. Oyuncularımızın hepsini oyun disiplinine bağlılıklarından dolayı kutluyorum ama daha iyi oynayabilir miyiz? Yüzde yüz. Bunu oynayabilecek kapasite var mı? Var. Biz de bunun en iyisini yapıp bu ahengi devam ettirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Son soru olarak Yanal'a Mas'ın Arjantin milli takımına seçilmesi ve ligimizden Arjantin milli takımına bir futbolcunun gitmesi hakkındaki görüşü soruldu. Yanal cevaben "Mas zaten milli takıma seçiliyordu. Ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Çok hızlı bir uyum sağladı. Sanki 40 yıllık Trabzonsporlu gibi. Burada olmaktan ve oynamaktan tüm oyuncularımız mutlu. Uzun zamandan beri ilk defa yaratılan bir ortam. Mas da onlardan bir tanesi. geçekten büyük bir uyum var. Diğer oyuncularımız da gidecek. Daha önce de söylemiştim, bizim takımımızda milli takımda oynayan oyuncularımız aslında fazla. Gidebilecek oyuncularımız da fazla diye düşünüyorum. Gençlerle deneyimli oyuncuların çok iyi bir karışımı var. Mas'ın dünyanın en önemli futbol ülkelerinden birinde Trabzonspor'u temsil etmesi de bizim için guru vesilesidir." şeklinde konuştu.

Spikerin "kolbastısını beğendiniz mi bu akşam?" sorusuna ise Yanal gülerek "hepsi çok çabuk öğreniyor kolbastıyı. Daha nice kolbastılar diliyorum" şeklinde cevap verdi.

Ersun Yanal maç sonu açıklama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg