Kadın milletvekilleri Köseoğlu'nun girişimiyle bir araya geldi

THY'nin iki kadın pilotu, Dr. Eda Küçüktülü ile birlikte meme kanserine dikkat çekmeyi amaçlayan ‘Gökyüzünde Hayat İzi’ isimli projesini tanıtmak için AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu’nun girişimleriyle Meclis'te kadın milletvekilleriyle buluştu.

Kadın milletvekilleri Köseoğlu'nun girişimiyle bir araya geldi
Kadın milletvekilleri Köseoğlu'nun girişimiyle bir araya geldi Admin
Advert

TBMM'deki genel kurul sonrası gerçekleşen buluşmada, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu tüm kadın milletvekillerine proje hakkında bilgi verdi.

KÖSEOĞLU’NA PLAKET VE ŞAPKA HEDİYE ETTİLER

Milletvekili Köseoğlu, projenin meme kanseri konusunda farkındalık yaratma amaçlı olduğunu belirterek, “Meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak için hazırlanan ‘Gökyüzünde Hayat İzi’ projesine biz de kadın vekiller olarak destek verdik. Proje ortakları THY, Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu, Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği ve Sağlık Bakanlığı'nı tebrik ediyoruz. Projede emek veren THY kaptan pilotları Ferhan'a Işık ve Burcu Yiğit'e ve projeye öncülük eden Dr. Eda Küçüktülü'ye ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

Kadın pilotlar ve Dr. Küçüktülü, projeye katkılarından dolayı Milletvekili Köseoğlu’na plaket ve pilot şapkası hediye ettiler.

FARKINDALIK İÇİN GÜZEL BİR FİKİR

TBMM’deki buluşmayla ilgili bilgi veren Dr. Eda Küçüktülü, “Hepsinin çok hoşuna gitti. Farkındalık yaratmak ve hastalara umut vermek için iyi bir fikir olduğunu dile getirdiler. Sağlık Bakanlığı'nın 81 ilde yapacağı kemoterapi ünitelerinin gökyüzü fotoğraflarıyla giydirilmesi konusunda kendi bölgelerine sıra geldiğinde bizleri misafir etmek istediklerini söylediler” dedi.

Trabzon Milletvekili Salih Cora da kendisini ziyaret eden her iki kaptana plaket verdi.

KEMOTERAPİ ODALARINI FOTOĞRAFLAR SÜSLEYECEK

“Gökyüzünde Hayat İzi” projesi, genç yaşta meme kanserinden hayatını kaybeden Sebahat Aksoy’un hikayesiyle başladı. Tedavilerinin bir kısmını Trabzon’da, bir kısmını da Ankara’da olduğu için sık sık uçak yolculuğu yapan Aksoy, kemoterapi odalarına gökyüzü fotoğrafları konulmasını istedi. Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği, THY ile el ele vererek Onkoloji Uzmanı Doktor Eda Küçüktülü’ye destek oldu ve tüm kemoterapi odalarına kokpitten çekilen gökyüzü fotoğrafları konuldu. Proje kapsamında bütün kemoterapi odalarını gökyüzü fotoğrafları süsleyecek.

Ayşe Sula Köseoğlu Kadın pilotlar Dr. eda Küçüktülü Meme Kanseri Gökyüzünde Hayat İzi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg