Hopa'yı yıllarca ihmal ettiler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi Hopa'yla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Hopa'yı yıllarca ihmal ettiler
Hopa'yı yıllarca ihmal ettiler Admin
Advert

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hopa'nın coğrafi olarak heyelana açık yapısının, düzgün bir altyapının zaruretini ortaya koyduğunu bildirdi. Tüfenkci, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar ile Sarp Sınır Kapısı'nda basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından incelemelerde bulundu. Tırların geçişlerini inceleyen Tüfenkci, daha sonra X-ray taraması yapılan bölgede yetkililerden bilgi aldı.

Tüfenkci, incelemelerinin ardından Hopa'ya geçerek, Belediye Başkanı Nedim Cihan ile makamında görüştü. Cihan'dan yaşanan selin ardından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Tüfenkci, her türlü desteğin sağlanmaya devam ettiğini söyledi. Sarp Sınır Kapısı'ndaki gelişmeleri yerinde görmek için bölgeye geldiklerini, Ankara dönüşünde gerekli çalışmaların başlatılacağını dile getiren Tüfenkci, "Oradaki iyileştirme ve yapılacak çalışmaları gündemimize almış olacağız" ifadesini kullandı.

Hopa'nın altyapısının yıllarca ihmal edildiğini belirten Tüfenkci, şunları kaydetti: "İlçenin değerleriyle birlikte çalışmaları sosyal tabana yayarak yürütmek önemli. Belediyecilikte altyapı çalışmalarına girmek cesaret ister. Başkanımız da bu cesareti göstermiş ama buranın ihtiyaçları var. Hopa'nın yapısı itibarıyla, coğrafi olarak heyelana açık bir yapısı olması düzgün bir altyapının zaruretini ortaya koyuyor. İnşallah gerekli desteklerle Hopa'yı yeniden planlama, yapılandırma kalkındırma noktasında elimizden gelen gayreti göstermiş olacağız." Tüfenkci, daha sonra AK Parti Hopa İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerle görüştü, İlçe Başkanı İlyas Güven'den bilgi aldı.

Kaynak: günebakış

Bülent Tüfenkçi Hopa
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg