Okay Yokuşlu törenle imzayı attı

Sözleşmesi 2019-2020 sezonu sonuna kadar uzatılan Okay Yokuşlu için, Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde yer alan Medical Park Arena’da imza töreni düzenlendi.

Okay Yokuşlu törenle imzayı attı
Okay Yokuşlu törenle imzayı attı Admin
Advert

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Okay Yokuşlu'nun imza töreni tesadüf olarak doğum gününe denk geldi. Bunu planlamadık. Okay 23 yaşına girdi. Buradan yeni yaş yılını da kutluyorum. Bu sene sonundan itibaren 3 yıl daha Trabzonspor'da güzel bir dönemi geçirmek için yeni bir anlaşmaya varmış durumdayız. Hepimiz biliyoruz ki Trabzonspor, son yıllarda çok önemli süreçlerden geçiyor ve doğası gereği yeni bir yapılanma içindeyiz. Bu yeniden yapılanmada üzerinde durduğumuz en önemli konu karakter konusu. Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi herhangi bir takımın başarılı olabilmesinin en önemli anahtarlarından biri karakterli oyunculara sahip olmasıdır. Karakteri iki anlamda düşünüyoruz. Birisi gerçekten insan karakteri, diğeri futbol karakteri. İşte Okay, Trabzonspor ve futbol camiası açısından her iki özelliğe sahip çok değerli bir oyuncu, kardeşimiz, gencimiz.”

“Bizleri olağanüstü mutlu eden çok oyuncu var”

Okay'ın herkesin beğenisini kazanmayı başaran bir futbolcu olduğunu dile getiren Usta, “Okay ile beraber bizim açımızdan önemli bir süreçteyiz. İyi oyuncuların bir arada olduğu, arkadaşlığın, dostluğun ve yardımlaşmanın en üst seviyede olduğu bir takım ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu yapıyı oluşturmak için takımın içinde bahsettiğimiz özelliklere sahip oyuncu ne kadar çok varsa başarı yakalama ihtimali yükseliyor. Trabzonspor'un içerisinde şu anda var olan oyuncularla ilgili altını çizerek net şekilde ifade etmek isterim ki bizleri olağanüstü mutlu eden çok oyuncu var, hatta tüm oyuncularımız böyle. Her birine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Transfer görüşmesi çok rahat geçti”

Okay'ın Trabzon'u ve Trabzonspor'u çok fazla önemsediğini, ev sahipliğini fazlasıyla hak etmiş gerçek bir Trabzonsporlu olduğunu vurgulayan Muharrem Usta, şöyle devam etti; “Belki de tarihin en hafif, en basit görüşmesini, tartışması az olan rahat bir sözleşme görüşmesini geçirdik. Çünkü Okay, Trabzon'da Trabzonspor ile birlikte büyük başarılara imza atacağımıza kesinlikle inanan bir oyuncumuz. Haliyle bu sözleşmeyi yapmak için aman aman ciddi sayılabilecek bir görüşmemiz olmadı. Kendisine teşekkür ediyorum. Okay, hem bizim hem Türk Milli takımı, hem gençlere örnek olması açısından sembol bir isim. Trabzonspor'da hep birlikte nice başarılara imza atacağımızdan emin olmasını istiyorum. Kendisiyle konuştuğumuzda ‘Bu yolun nereye varacağını biliyorum ve gereğini yapacağımdan tüm Trabzonsporluların emin olmasını istiyorum’ diyerek kendi isteğiyle bu yolculuğa devam ettiğini hissettirmiş bir oyuncu. Genç bir futbolcumuz. Nice mutlu yıllar, evindesin Okay. Hayırlı uğurlu olsun.”

“Takımı yapılandırıyoruz”

Muharrem Usta, transfer çalışmalarıyla ilgili bir soruya, “Biz takımı yapılandırıyoruz. Yapılandırırken gelen giden oyuncular her zaman olacaktır. Trabzonspor, bundan sonrası için kadrosuna mutlaka yeni oyuncular katacak. Şu an bunları konuşmak için erken. Çünkü bizim iş planımız önümüze koyduğumuz hedefleri var. Takımın her tarafını iyi biliyoruz. Ne yapacaksak en doğrusunu yapacağız. İsimleri bugün konuşmayalım” şeklinde yanıt verdi.

“İşler yolunda gitmediğinde kurban adanmaması ve aranmamasına inanan biriyim”

Ersun Yanal'ın kötü giden dönemlerde bile arkasında durmalarına ilişkin soru üzerine başkanımız şunları söyledi; “Bizim Ersun hoca ile yaptığımız iş planı vardı. Kesinlikle bu iş planına ve Ersun hocaya güveniyordum. İşler yolunda gitmediğinde kurban adanmaması ve aranmamasına inanan biriyim. O yolun herhangi hocanın karar verdiğiniz iş planı kısa sürede başarılı başarısız olması sonucu etkileyen ana faktör değil. O süreçte asla acaba sorusunu kendime sormadım. Beni tanıyanlar da iyi biliyor. Ersun hoca konusunda benim kafamda soru işareti olmadı. Bundan sonra inanıyorum çok daha iyi gidecektir.”

“En yakın zamanda stadı devralmış olacağız”

Başkanımız Muharrem Usta, stadyum ismi ve devri konusunda sorulan soru üzerine ise şunları söyledi; “Stadyumda teknik nedenlerle bazı düzenlemeler yapıyoruz. İsim konusu kesin konu, noktalanmış olacak. Stadyum bitti ancak hangi tarihte bizim devralmamız ve kulüp olarak şu anda yapmakta olduğumuz bir takım iş planlarımız var. Bunları Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşüyoruz. Beraber mutabık kaldığımız en yakın zamanda stadı devralmış olacağız.”

“O konu kapanmıştır”

Muharrem Usta, Mehmet Ekici ile ilgili sorulan bir soru üzerine ise şöyle konuştu; “Mehmet Ekici'nin kendine göre kurduğu iş planı var. Onun için hayırlı uğurlu olsun. Ben Trabzonspor zarar etmeyecek dediysem Trabzonspor zarar etmez. O konu kapanmıştır.”

“Kombine kart sayısının 10 gün içinde 17-18 bini bulmasını planlıyoruz”

Kombine kart satışının yeniden başlandığını da kaydeden Usta, son olarak şunları söyledi; “2 günde 1300 kombine kart satıldı. Kombine kart sayısı 14 bine yaklaştı. 10 gün içinde 17-18 bini bulmasını planlıyoruz. Ayrıca camiadan protokol tribün biletleri de bundan sonraki süreçte ücretli olsun yönünde talep geldi.”

Okay Yokuşlu’nun açıklamaları

Sözleşmesini uzatan Okay Yokuşlu ise Muharrem Usta'nın konuşmalarının kendisi için doğum günü hediyesi olduğunu kaydederek şöyle konuştu; “Şu anda kulüp içinde yönetimden teknik ekibe kadar, takım arkadaşlarımda personelimize kadar büyük uyum içindeyiz. Ben de uyum içindeki bir parçayım ve çok mutluyum. Yakalayacak olduğumuz başarılarda bana da bir pay sahibi olabilme imkanı verdiği için başkanımıza teşekkür ediyorum. Trabzonspor'a ilk geldiğim günkü heyecanı yaşıyorum. Burada mutluyum. Her şey çok güzel gidiyor. Takım içinde hiçbir taraf bozuk diyemem. Bize yardım eden herkes işini çok iyi yapıyor, taraftarımız da arkamızda. Biz de çok şükür onlara karşılık vermeye başladık. Mutluyum, huzurluyum ve bu huzurumu bozmak istemedim. Büyük başarılar yakalayacağımıza inandığım için buradayım.”

Sezon başında yeniden yapılanma kapsamında bazı sıkıntılar yaşadıklarını ancak bunların aşılmaya başlandığını anlatan Okay, şunları söyledi; “Bazı şeyler hemen olmuyor, oturması zaman alıyor. Hocamız ve takım arkadaşlarım gerçekten başarıyı yakalama yolunda maksimum çaba sarf ediyoruz. Bunun meyvelerini almaya başladık. Ben ve takımım daha iyi olmaya çalışıyoruz. Burada, ilk geldiğimde dışardan duyduklarımdan daha fazlasını yaşadım. Trabzonspor bu şehrin sembolü ve herkes onun arkasında. Trabzon halkı sevinci, üzüntüyü uçlarda yaşıyor. Onların sevincini görmek bizi daha da mutlu ediyor. İnsanların takıma, Trabzonspor'a bağlılığı beni en çok etkileyen konu oldu. Ailemin de burada olması bana ayrı bir güç veriyor. Kardemir Karabükspor maçında attığım gole annem babam benden daha fazla sevindi. Her zaman daha iyisi olmaya çalışacağım. Burada bir şeyler başardıktan sonra ben de Avrupa'da ülkemi temsil etmek istiyorum."

Trabzonspor Okay imza
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg