Trabzon'da Suriye uyruklu terörist yakalandı

Suriye uyruklu terör örgütü mensubu bir kişi Ortahisar ilçesi Çukurçayır mahallesindeki bir evde yakalanarak gözaltına alındı.

Trabzon'da Suriye uyruklu terörist yakalandı
Trabzon'da Suriye uyruklu terörist yakalandı Admin
Advert

Şahıs sorgusunun ardından, "Türkiye aleyhinde casusluk yapmak ve devlet büyüklerine hakaret" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Suriye'de faaliyet gösteren Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C) bilinen adıyla "Acilciler" ile irtibatlı olduğu ve örgüte Türkiye hakkında bilgi sızdırdığı tespit edilen Suriye uyruklu Muhammet M.'nin (32), Çukurçayır mahallesindeki adresine operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan şahıs, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ndeki gözaltı süresince 2 kez intihara teşebbüs etti. İl Emniyet Müdürlüğü'nün 3. katında bulunan Terörle Mücadele Şubesi’nden atlayarak intihar etmeye çalışan şahıs, son anda engellenirken, daha sonra götürüldüğü nezarethanede bu kez kendisine yemek verilen tabağı kırarak bileklerini keserek intihar etmek istedi. Polis memurunun fark etmesi üzerine şahıs 2. kez intihar etmek üzereyken kurtarıldı.

Emniyet'teki sorgusuna MİT mensuplarının da katıldığı şahsın hiçbir soruya cevap vermediği belirtildi. Kullandığı telefon ve evindeki bilgisayarlara el konulurken, telefonunda yapılan incelemede çıplak kadın fotoğrafları, Fethullah Gülen ve Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, FETÖ ve PKK mensuplarının irtibat telefon numaraları çıktı.

Sorgusunun ardından "Türkiye aleyhinde casusluk yapmak ve devlet büyüklerine hakaret" suçlarından Trabzon Adliyesi'ne sevk edildi. Şahıs, mahkemede tutuklanarak Bahçecik Cezaevi'ne gönderildi. Muhammet M.'nin Halep doğumlu olduğu, 2010 yılında Türkiye'ye giriş yaptığı ve 2 yıl önce de Trabzon'a yerleştiği kaydedildi.

Trabzon terörist gözaltı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg