Trabzon dahil 5 ilde FETÖ operasyonu

Trabzon dahil Eskişehir merkezli 5 ilde yapılan FETÖ operasyonunda 30 kişi hakim karşısına çıktı.

Trabzon dahil 5 ilde FETÖ operasyonu
Trabzon dahil 5 ilde FETÖ operasyonu Admin
Advert

Eskişehir merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Anadolu Üniversitesi (AÜ) yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişi adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının 8 Mart'ta, AÜ bünyesindeki FETÖ üyesi öğretim kadrosunun yakalanması için başlattığı soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Eskişehir, Konya, Trabzon, Bursa ve Adana'da gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 3'ü profesör, 3'ü doçent, 6'sı yardımcı doçent, 15'i araştırma görevlisi ve 3'ü bilgisayar işletmeni 30 şüpheliden 6'sı savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 24 şüpheliden 17'si tutuklandı, 7'si ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Şüpheliler arasında FETÖ'nün "AÜ akademisyenler sorumlusu" olarak değerlendirilen bir kişi ile şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanan 22 kişi bulunuyordu. AÜ'de görevli akademik personele yönelik 18 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda da gözaltına alınan 26 zanlıdan 20'si tutuklanmıştı.

fetö Trabzon
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg