Valilikten Galatasaray maçı açıklaması

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Galatasaray maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Valilikten Galatasaray maçı açıklaması
Valilikten Galatasaray maçı açıklaması Admin
Advert

Trabzon Valisi Yücel Yavuz hafta sonunda oynanacak olan Trabzonspor Galatasaray maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Yücel Yavuz şu ifadeleri kullandı;

"Galatasaray maçı ile ilgili olarak  arkadaşlarımız gerekli tedbirleri alıyorlar. Rakip takım seyircisinin stada alınmaması kararı oy birliği ile iptal edildi. Galatasaray taraftarları da mevzuat dahilinde yakşalık 2 Bin 100 kişi olarak maçı izleyebilecekler. Kulüple temaslar sürüyor. Taraftaralrın gelişi, giriş ve çıkışlarda neler yapılamsı gerektiği konusunda planlamalar yapıldı. İlk maçta ben de sıkıntı çektim. Vali olarak ben de yetişemeyeceğim moduna giridm. Bu durum diğer maçlarda daha az yaşandı.

Galatasaray maçında stadın tamamiyle dolacağını düşünüyoruz. Takımımız güzel bir ivme yakaladı. Taraftar ve takım mutlu. Herşey iyi görünüyor. Güzel bir maç olacağını düşünüyoruz.

Stadın tamamiyle dolması oraya gelecek taraftarların daha kontrollü, trafik ulaşım ve otopark konusunda herkes daha özverili davranmalı. Maça son anlarda gitmeye kalktık mı sıkıntı yaşanıyor. Vatandaşımızın desteği şart. Arabası ile gelecekse organize olup tek başına değil arabanın alacağı kadar kişi ile gelse, biraz daha erken gelmelerini, toplu taşıma ile gelmeleri çok önemli.

Maç bitince de biraz sabırlı olmak lazım. Stadın boşalmasında değil araçlarla ayrılmakta sıkıntı yaşanıyor. Özellikle işi olmayanlar biraz sabırlı olsalar çok daha iyi olur. Taraftaralrımızın vatandaşlarımızn anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları polis ve gürevli arkadaşlarımızın yönlendirmelerine dikkat etmelerini istiyoruz. Stadın bütün maçlarda dolmasını istiyoruz. Bu maçta öyle olacağını düşünüyoruz.

En önemli unsur taraftarların biraz anlayışlı olmalarını istiyoruz. Taraftarların araçlarını yakın yerlere park edip yürüyerek stada ulaşım sağlamalarını istiyoruz. Bir heyecan yaşamak bir güzellik yaşamak için geliyoruz. Biraz daha anlayışlı olmayı istirham ediyorum. Zaman içinde Hafif Raylı sistemle daha iyi bir ulaşım sağlanacak ama şuandaki durum bu. Çok güzel bir anbians olacak. Güzel bir evsahipliği yapalım ve güzel bir netice alalım istiyoruz.

Uçak firmaları maç günü tarifelerini değiştirdiler. İlk uçuşa yetişmek konusunda sıkıntı olabilir onunda notunu alıdık. Biraz bekleseler çoğunluğu taraftar olacağından sıkınıtı olamyacağını düşünüyorum. Şu ana kadar maçlar oynandıysa ve oynanıyor ise hayati anlamda bir eksikli olmadığı, orada bulunmayı olumsuz etkileyecek eksikler de peyderpey gideriliyor. O alanda olan herkesin rahatı güvenliği için bütün önmeller alındı. Telaşa ve endişeye mahal yoktur." 

HABER 61

Trabzon Vali Yücel Yavuz Galatasaray
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg