Köseoğlu Almanya'ya gitti

Ak Parti Milletvekili Köseoğlu, referandum çalışması yapmak için Almanya’ya gitti.

Köseoğlu Almanya'ya gitti
Köseoğlu Almanya'ya gitti Admin
Advert

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığının ve AK Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Başkanlığının görevlendirmesi sonucu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini orada yaşayan vatandaş ve soydaşlarımıza anlatmak üzere Almanya’ya gitti.

16 Mart- 23 Mart tarihleri arasında Almanya'da referandum çalışmalarına katılacak olan Köseoğlu 16-17-18 Mart tarihlerinde Stuttgart’ta, 19-20 Mart tarihlerinde Nurnberg’de, 21-22 Mart tarihlerinde Munich'te vatandaş ve soydaşlarımızla buluşacak. Milletvekili Köseoğlu, 16 Mart’ta Stuttgart’ta başlayacağı referandum çalışmalarını 23 Mart’ta Münih’te sonlandırarak Türkiye’ye geri dönecek.

Almanya’da 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında gurbetçilerle salon toplantılarında bir araya gelecek olan Köseoğlu, sivil toplum kuruluşu, esnaf ve ev ziyaretleri de gerçekleştirecek ve 16 Nisan referandumu için gurbetçilerden "Evet" oyu vermelerini isteyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Köseoğlu, “Amacımız bu çalışmalarla yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin, vatandaşlarımızın oy kullanma oranını artırmaktır. Vatandaşlık bilinciyle onların da oy kullanmalarını desteklemektir. 16 Nisan’daki referandum sonrası hedeflediğimiz bu dönüşüm ülkemizin bekası için önemlidir. Yapılacak olan Anayasa değişikliğiyle ilgili onlara detaylı bilgi vermek ve referandumda bilinçli oy kullanmalarını sağlamak istiyoruz. Vatandaşlık sorumluluğu anlamında onların da bu konuda katkılarını almak anlamında çalışmalarımız olacak. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanma işlemlerini kolaylaştırmak için bazı çalışmalar zaten yapmıştık. İki güçlü ülkenin ortak paydası olan vatandaşlarımızla buluşmak ve onlara yapılacak olan referandumun önemini anlatmak istiyoruz. Sadece Almanya’da 3,5 milyon vatandaşımız yaşıyor. Bu vatandaşlarımızın hem Türkiye’de hem de Almanya’da rahat ve mutlu yaşayabilmelerinin önünü açmak adına çalışmalarımızın dün olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Ak Parti Av. Ayşe Sula Köseoğlu Almanya referandum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg