Galibiyetler ve tribün hasılatı transferlerin parasını çıkardı

Ligin ilk yarısında tarihinin en kötü dönemini yaşayan Trabzonspor, yapılan transferlerin katkısı ve yeni stadında arkasına aldığı taraftar desteğiyle hem sırlamada yükseldi hem de mali yapısını düzeltti.

Galibiyetler ve tribün hasılatı transferlerin parasını çıkardı
Galibiyetler ve tribün hasılatı transferlerin parasını çıkardı Admin
Advert

Devre arası transfer döneminde Olcay Şahan, Carl Medjani, Joao Pereira, Emmanuel Mas ve Hugo Rodallega’yı kadrosuna katan Trabzonspor, iç transferde ise Yusuf Yazıcı ile 5 yıl, Okay Yokuşlu ile de 3 yıl sözleşmesini uzattı.

Medjani ve Pereira’yı bedelsiz olarak transfer eden Bordo-Mavililer, Olcay’ı 200 bin Euro, Mas’ı, 1 milyon 500 bin Euro ve Rodallega’yı da 1 milyon 600 bin Euro bonservis bedelleriyle transfer etti.

Tribünden 3 milyon 617 bin, TFF'den 10 milyon 400 bin lira

Sezonun ikinci yarısında kendi sahasında 4 maça çıkan Trabzonspor, bu maçlarda stada gelen taraftarlardan 3 milyon 617 bin lira gelir elde etti.

İkinci devrede aldığı 7 galibiyet ve 2 beraberlikle de Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği destekten 10 milyon 400 bin lira parayı kasasına koyan Bordo-Mavililer, toplamda 14 milyon 17 bin liranın sahibi oldu.

Bonservis bedeli ile transfer ettiği oyuncuları için 13 milyon 200 bin lira ödeyecek olan Trabzonspor, ligin ikinci yarıda kasasına koyduğu paralarla bu transferlerin ödemelerini çıkarmış oldu.

Kaynak: 61 Saat / Samet Emirzeoğlu

Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg