Salih Cora gençlere hitap etti

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Anayasa değişiklik paketi ve referandum görüşmeleri kapsamında gençlerle bir araya geldi.

Salih Cora gençlere hitap etti
Salih Cora gençlere hitap etti Admin
Advert

Ortahisar Belediyesi Üniversiteye Hazırlık Kursuna devam eden gençlerle bir araya gelen Milletvekili Salih Cora Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Anayasa Değişikliği ve Referandum hakkında gençlere bilgi verdi.

Türkiye’nin giderek büyüyen ve gelişen bir ülke olduğunu, bu büyümenin ve gelişmenin daha hızlı bir şekilde devam etmesi için mevcut yasalarda değişikliğe gidilmesi ihtiyacı meydana geldiğini  ifade etti. Aynı zamanda kendisinin de Anayasa değişiklik komisyonunda olduğunu ifade eden Salih Cora ülkemizin ve milletimizin geleceği için mevcut Anayasanın çeşitli maddelerinde değişikliğe gidildiğini, bu maddelerdeki değişikliğin de vatandaşın oylamasına sunarak halkla birlikte yapılacağını dile getirdi.

Milletvekili seçilme yaşının 18 yaşa indirilmesine de değinen Salih Cora  gençlerden gelen tek adamlık sorusuna yanıt verdi. Cora “Tek adamlık iddiası muhalefetin seçmeni yanılmak için kullandığı bir söylemdir. Koalisyon hükümetleri dönemini hatırladığımız zaman hükümetteki sandalye sayısını artırmak için yapılan milletvekili transferleri geliyor aklımıza. Sabah bir partide akşam başka bir partide sürekli parti değiştiren vekiller gördük.  Hükümet kurulabilmesi için bakanlıkların pazarlık konusu yapıldığına şahit olduk. Yeni Anayasa değişikliği ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimi milletvekili seçimleri ile birlikte yapılacak ve 4 yıldan 5 yıla çıkarılacak. Bu yolla 5 yıl kesintisiz istikrarlı hükümet dönemi geliyor. Halkın gündemi sürekli seçimle meşgul edilmiyor. Partiler arası milletvekili transferleri, bakanlıkların pazarlık konusu olmasının önü kesiliyor.  Ak Parti iktidarı süresince her zaman seçimle iş başına gelmiş ve her seçimde çoğunluğu sağlamıştır. 7 Haziran seçimlerde yine çoğunluğun oy verdiği bir Parti olmamıza rağmen çeşitli engellemelerle bize hükümeti kurdurmadılar ve sonunda 1  Kasımda sandığa gidildi ve Ak Parti vatandaşların oyuyla yeniden birinci parti oldu. Biz yaptığımız her işi halkın desteği ile yaptık buna rağmen yedi seçim kaybeden ve hala koltuğunu terk etmeyen muhalefetin tek adam yakıştırması yersizdir” dedi.

61SAAT.COM

Av. Salih Cora Ak Parti referandum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg