Rize'de spora teşvik

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği öğrencilerin kullanması için Rize İstiklal Ortaokulu'nda spor malzemesi dağıtıldı.

Rize'de spora teşvik
Rize'de spora teşvik Admin
Advert

Düzenlenen törene Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcıları Mehmet Kurt ve Emre Nebioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Çocukların sevdikleri bir spor dalını daha küçük yaşlarda benimsemesi, onların sadece fiziksel değil, ruhsal ve zihinsel gelişimlerine de büyük faydalar sağlamak amacıyla bazı okullarda başlatılan uygulamalar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile gerçekleştirilen koordineli çalışmalar neticesinde meyvelerini vermeye devam ediyor. Rize'de sportif ve tesisleşmeye yönelik yapılan çalışmalar ile birlikte bir yandan yapımı devam eden spor tesisleri ve mevcut tesislerde devam eden yenileme çalışmaları ile birlikte öğrencilere daha iyi fiziki şartlarda spor yapmaları imkânı sunulurken, diğer yandan da sporun tabana yayılması amacıyla sürdürülen çalışmalar çerçevesinde çocuklar eğlenerek öğrenmenin keyfini doyasıya yaşayacaklar.

Eğitimin sadece ders öğretiminden ibaret olmadığını dile getiren Vali Yazıcı; “Öğrencilerimizin ruhsal ve bedensel özelliklerini güçlendirmemiz gerekiyor. Bunun için sanatsal ve sportif faaliyetlere verdiğimiz desteği devam ettirelim ve okullarımızda mutlaka her öğrencimizin bir faaliyete katılması yönünde çaba sarf edelim. Bunun için de sportif faaliyetlerde gençlerimizin spor tesislerimizden mümkün olduğunca fazla istifade etmelerine imkân tanıyoruz. Diğer taraftan Milli Eğitim Müdürlüğü'nce spor sahalarının, salonlarının ortaklaşa kullanılması yönünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile aktif bir şekilde çalışmalarına devam edecekler. Sporunu yapan çocuğumuzun eve geldiğinde dersini de çok iyi yapacağına inanıyorum "şeklinde konuştu. Tüm çocukların spor yapması gerektiğini belirten Vali Ersin Yazıcı, “Spor, öğrencilerin eğitiminde ve gelişiminde önemli bir yer tutmaktadır. Spor yapan bir çocuk zamanını doğru kullanmayı öğrendiğinden okul başarısı da beraberinde gelir. Velilerimiz çocuklarını mutlaka sportif faaliyetlere yönlendirmeye devam etsinler. Çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri için bu güzel projelerle hareket ediyoruz. Çocuklarımız için ne kadar fedakarlık yapılsa azdır. Bu bağlamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bizlere desteklerinden ötürü bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi. Spor malzemesi dağıtımının ardından Vali Ersin Yazıcı, törene katılanlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

Rize Spor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg