CAS Trabzonspor'un şikayetini reddetti iddiası!

Futbolda 2010-2011 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili UEFA'ya yaptığı itirazdan olumlu sonuç alamayan ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuran Trabzonspor Kulübünün itirazının reddedildiği iddia edildi.

CAS Trabzonspor'un şikayetini reddetti iddiası!
CAS Trabzonspor'un şikayetini reddetti iddiası! Admin
Advert

Trabzonspor, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kuruluna Fenerbahçe ve TFF hakkında şikayet başvurusunda bulunmuştu.

SporX'in haberine göre, UEFA ve CAS tarafından şikenin tespit edildiği ancak TFF'nin bu konuya duyarsız kaldığı ve hiçbir yaptırımda bulunmadığı gerekçesiyle yapılan başvurunun ardından, UEFA Etik Kontrol ve Disiplin Komitesi, o dönemde yerel liglere müdahale yetkisi olmadığını vurgulayarak, Trabzonspor'a ret cevabı vermişti. Bu kararın ardından UEFA Temyiz Kuruluna yaptığı başvurudan da olumlu sonuç alamayan bordo-mavili kulüp, konuyu CAS'a götürmüştü.

Trabzonspor'dan ilk açıklama

Konuyla ile ilgili 61saat spor servisine açıklama yapan Trabzonspor yönetim kurulu üyesi UEFA ve CAS davalarının takipçisi Önder Bülbüloğlu, 'Resmi bir açıklama yok. Sabredin. Şike konusunda henüz hiçbirşey bitmiş değil. Bu karar sadece UEFA'nın TFF'ye yaptırım yapmaması konusunda şikayetimizdi. UEFA'nın şike konusunda yetkili mi yetkisiz mi olduğu konusunda karar verecek. CAS reddetme gibi bir durumu yok. Reddetme ifadelerini yanlıştır. UEFA yetkilidir veya yetkisiz diyebilir. Tarafları dinledi. Türkiye’deki şampiyonluğunun UEFA’nın yetkili olduğuna dair karar bekliyoruz. Şike yapıldığını UEFA ve CAS daha önce duyurmuştu' şeklinde konuştu.

Kaynak: 61 Saat

 

CAS Trabzonspor Şike Önder Bülbüloğlu UEFA FİFA
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg