İstanbul'daki Trabzon'da geçen hafta...

Geride bıraktığımız bir hafta, İstanbul'daki Trabzon yine çok hareketli günler geçirdi. Tabii hepsine katılma şansı bulamadık. Biz yetişebildiklerimiz hakkında kısa birer değerlendirme yapmayı lüzumlu görüyoruz. Sırayla gidelim:

İstanbul'daki Trabzon'da geçen hafta...
İstanbul'daki Trabzon'da geçen hafta... Admin
Advert

 

Geride bıraktığımız bir hafta, İstanbul'daki Trabzon yine çok hareketli günler geçirdi. Tabii hepsine katılma şansı bulamadık. Bu zaten mümkün de değil, çünkü hem bilindiği gibi İstanbul'daki Trabzon hem çok kalabalık hem de artık şehir tanımından çıkmış olan megapolde geniş bir coğrafyaya yayılmış durumdalar. Şikâyetimiz yok, yeter ki hemşehrilerimiz daha çok etkinlik yapsınlar, Trabzon daha geniş ve etkili bir alanda temsil ve teneffüs edilsin.

Biz yetişebildiklerimiz hakkında kısa birer değerlendirme yapmayı lüzumlu görüyoruz. Sırayla gidelim:

Karadeniz’in EN’leri ödül töreni:

İstanbul Uni-TS bu organizasyonu üçüncü kez yapıyor. Süreklilik en önemli unsur, bu açıdan her türlü takdiri hak ediyor arkadaşlar. Ancak hata ve eksiklikler ilerleyen yıllarla birlikte bir türlü azalmıyor, bir türlü düzelmiyor. Elinde kemençesiyle ödül almaya sahneye çıkan Ekin Uzunlar’ın –herhalde vakit kalmadığı için, daha doğrusu vakit iyi ayarlanamadığı için- hiçbir şey çalamadan diğer elinde ödülle sahneden inmesi bunların en hafifi. Ödülde liyakat subjektif bir konudur, her zaman tartışmalar olacaktır. Fakat ilerleyen zamanla bu tartışmaların minimize edilmesi gerekir, yoksa çok uzun ömürlü olmaz. Hâlbuki bu tip organizasyonların gelenekselleşmesine ciddi manada ihtiyaç var. Bunların haricinde tabii ki gecede birçok güzellik yaşandı. Bunları görmezden gelmek haksızlık olacaktır. Önümüzdeki yıllarda daha kurumsal, daha profesyonel organizasyonlar bekliyoruz.

Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nin kahvaltılı toplantısı

Bahçelievler’deki Trabzon derneklerinin geleneksel hale getirdiği toplantılar çerçevesinde bu ay Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nde gerçekleştirilen organizasyona Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta da katıldı! Evet, bir önceki cümle ünlem işaretiyle bitmeyi hak ediyor, çünkü taraflar arasında adı konmamış, dile getirilmemiş bir serinlik olduğunu herkes biliyordu. (Ya da hiç böyle bir şey yoktu da ben kuruntu ediyordum. Öyleyse affola…) Geçen Ramazan’daki “gergin” iftarın aksine bu sefer son derece keyifli ve neşeli bir toplantı oldu. Bunda tabii ki Trabzonspor’da işlerin yoluna giriyor olmasının etkisi büyüktü. Ne olursa olsun, Muharrem Usta’nın Kuzey Yıldızı’nın organizasyonuna katılması ve kendisini böylesine rahat hissetmesi son derece önemlidir. Çünkü Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği İstanbul’daki Trabzon(spor)’un önemli dinamiklerinden biridir.

TİAB’da resim sergisi

TİAB (Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği) İstanbul’da faaliyet gösteren en üst düzey Trabzon sivil toplum kuruluşu. Ümraniye’de muhteşem bir araziye sahip TrabzonPark adını verdikleri bir bölgede bulunuyorlar ve özellikle mevcut başkan Orhan Akçay’ın döneminde sanat ve kültür faaliyetlerine büyük önem veriyorlar. Geçtiğimiz cumartesi günü de orada Trabzonlu ressamların eserlerinin sergilendiği “Bir Renk İçin Bin Renk” adlı karma serginin açılışı vardı. Biz de gittik ve İstanbul’daki Trabzon toprağında gurur ve keyifle açılışa katıldık. Yetmedi, yine TrabzonPark’da bulunan Mim Sanat Atölyesi’ndeki bir başka resim sergisinin açılışını yaptık. Sanat ve kültür bir toplumu ayakta tutan en önemli faktörlerdendir, belki de en önemlileridir. TİAB da her türlü sanat ve kültür faaliyetini destekleyecek ve düzenleyecek potansiyele sahiptir. Önümüzdeki dönemlerde bu konuda daha da aktif olmaları bizi ziyadesiyle memnun edecektir.

Üsküdar’daki Trabzon Gecesi

Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Koca salon tıklım tıklım doldu, gelenler gecede sergilenen gösterileri büyük bir ilgi ve coşkuyla izlediler. Hasan Tiryaki yönetimindeki ÜFTUD ekipleri geceye katılanları kelimenin tam anlamıyla büyülediler. Hele gecenin Down sendromlu çocuklardan kurulu ekibin gösterisiyle başlaması çok hoştu ve salondakilerin büyük beğenisini topladı.

Sahnede gösteriler bütün ihtişamıyla devam ederken bir ara Başkan Muharrem Usta’nın yanına gidip gece hakkındaki görüşlerini sordum. Soru maksatlıydı, çünkü birkaç ay önce kendisiyle yaptığım bir görüşmede Trabzonspor’un başarısının sadece futbola yapılacak yatırımla mümkün olmadığını, Trabzon kültürünün dolaylı ya da dolaysız olarak Trabzon’un sporuyla etkileşim halinde olması gerektiği şeklinde bir iddia-temennide bulunmuştum. Sayın başkan ise yaptığı açıklamada “Yoğun tempo içerisinde böyle güzel bir gecede bulunmanın bir ‘es’ vermek olduğunu ve çok iyi geldiğini” söyledi.

Es vermek? Eyvah! Yani bu olup bitenlerin Trabzonspor’la hiç ilgisi (!) yoktu. Hâlbuki iki gün önce Kuzey Yıldızı’nın kahvaltısında galibiyetlerde çok sevinmemek, yenilgilerde de çok üzülmemek gerektiğini; başarıda takımın yanında olup başarısızlıkta ilgisiz kalmanın doğru olmadığını vurgulamıştı Sayın Başkan. Bu da bir bütün halinde olan Trabzon ve Trabzonspor kimliklerinin güçlendirilmesiyle sağlanabilirdi ancak. Yani Trabzon kimliğini güçlendirdiğiniz zaman Trabzonspor da güçlenecek, bir yenilgiyle dünyanın sonu gelmeyecek, bir galibiyetle de başımız göğe ermeyecekti. Sanat ve kültür ile yoğrulmakla bu mümkün olurdu.

Bunları Muharrem beyle tartışmanın ne yeri ne de zamanıydı. Yine de gecenin finalinde organizasyonun mimarı Hasan Tiryaki hoca Sayın Başkandan şampiyonluk istediğinde “Takım sizin az önce şampiyon ekiple oynadığınız son oyun gibi oynadığında bu iş tamamdır” demesi bizi sevindirdi. Demek ki boş yere evhama kapılmıştık. Sonra Başkanın geçtiğimiz günlerde Trabzon’da çocuklarla birlikte bizzat kulüp tarafından organize edilen “Hayalim Bordo-Mavi” adlı oyunu seyrettiğini hatırlayınca iyice rahatladık.

İstikamet doğrudur. Sapmadan ve zaman kaybetmeden ilerlemek icap etmektedir.

Trabzon Trabzonspor Muharrem Usta İsmail Turgut Öksüz Karadeniz'in EN'leri İstanbul Uni-TS Üsküdar Belediyesi Hasan Tiryaki
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg