Arapçaya rağbet arttı

Trabzon Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi’nce 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında 141 alanda bin 800 kurs düzenlenirken, kurslara yaklaşık 40 bin kişi başvurarak değişik meslek dallarında eğitim gördü.

Arapçaya rağbet arttı
Arapçaya rağbet arttı Admin
Advert

Özellikle son yıllarda Arap turistlerin bölgeye yoğun bir şekilde tercih etmesinin ardından esnaflara yönelik Arapça kursu da verilirken, bu kurslara bu yıl yaklaşık 500 kadar esnaf ve turizmcinin katıldığı belirtildi.

Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Orhan Genç, kurslara her yaştan kişinin katıldığını hatırlatarak tutuklu ve hükümlülere yönelik olarak da kursların verildiğini söyledi. Hâlen 925 kursun devam ettiğini kaydeden Müdür Genç, “Bölgemizde Arap turistlerin yoğun ilgi göstermesi karşısında merkezimizce Arapça kursu açıldı. Bu kursa yaklaşık 500 esnaf ve turizmci müracaat ederek Arapça öğrenmeleri sağlandı. Kurslarımızdan bazılarını sayacak olursak tutuklu ve hükümlülere yönelik olarak servis, sıhhi tesisat, vitrifiye montajcısı, okuma-yazma, gümüş takı işletmeciliği gibi meslek dallarında 160 kişiye; Engellilere yönelik temel sekreterlik hizmetleri, atletizm, resim, işaret dili, halk oyunları, takı yapımı, servis elemanı, bilgisayar kullanımı gibi alanlarda 170 kişiye; Çalışmayan kadınlara yönelik bin 870 kişiye sepet örücülüğü, okuma yazma, ebru, çarpana dokuma, mis sabun üretimi gibi çeşitli alanlarda kurs açıldı. Çocuk koruma kapsamına dâhil olan 85 kursiyere yağlı boya resim, masa tenisi, halk oyunları, oyalar; Koruma kapsamındaki yetişkinlere yönelik 95 kişiye step, aerobik, keman, bağlama, alçı, gümüş kaza örücülüğü gibi kurslar verildi." dedi.

Kaynak: günebakış

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Arapça
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg