Muharrem Usta'dan önemli mesajlar

Vakfıkebirli Trabzonsporlular Derneği’nin düzenlediği programda konuşan Başkan Usta mesajları net verdi

Muharrem Usta'dan önemli mesajlar
Muharrem Usta'dan önemli mesajlar Admin
Advert

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Vakfıkebir Trabzonsporlular Derneği’nin organize ettiği, birlik-beraberlik ve dayanışma programında oldukça önemli mesajlar verdi.

Vakfıkebirli Kongre üyelerinin ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda Başkan Usta sabır gösteren Trabzonsporlu taraftarlara teşekkür etti.

İşte Başkan Usta’nın konuşmasından satırbaşları:

Usta:Elimizde Trabzonspor gibi bir pırlanta var

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, elimizdeki marka çok büyük emeklerle bezenmiş, örülmüş, dokunmuş bir nakış ipliği ile pırlanta gibi Trabzonspor’umuz var. Son yıllarda Trabzonspor’un büyüklüğünü biz göremez olmuştuk. Birkaç yıldır yaşadıklarımız bizde öyle bir Trabzonspor fotoğrafı oluşturdu ki sanki bu kulüp bir daha ayağa kalkamaz, ve hatta büyük bir stata kavuşacak olsa bile nerede o günler ki o stat dolacak diye herkesin kıyıdan köşeden, ‘geresiz büyüklükte stadımız yapıldı’ diyecek kaar o büyük markayı kendi içimizde bizbile küçültmüştük. Ama gördük ki bu marka sahiplenir, değeri bilinir, büyük emekler verilirse, gece gündüze katılırsa işte ortaya çıkan tablo. Emin olmanızı istiyorum ki daha bir sene önce Trabzonspor’umuz bunu herkesin cidden bilmesini istiyorum. Çok derin buhranlardan geçtiği için küme mücadelesi veren ben seçime girdiğimizde bir çok insandan ‘Muharrem bey bu takım elimizden kayıp gidecek mi, biz sahip çıkabilecek miyiz’ kaygısı yaşayan yüzlerce sevdalısı gördük. O kadar derin sıkıntı içindeydi ki kulübümüz neredeyse geçen sene kümeye gidiyordu. Trabzonspor ve küme bir arada düşünülebilir mi?

Onlar Trabzonspor’u bu duruma düşürmediler, biz bunu bu hale düşürdük. Trabzonspor’un bu kadar büyük sıkıntılar içerisine sebep olanlar o kulüpler değil ki, Anadolu’nun başarı elde edememiş bizim için kulüp olarak değerli olan şampiyonluk görememiş kulüpler bile bizimle birlikte kümeyi aynı anda zikretmeye başladığını gördük. Dönüp kendi kendimize, nasıl bu hale düştük diye sıkça sormalıyız ki bundan sonra bu kötü rüyaları bir daha görmeyelim.

UEFA lisansını aldık

Nisan ayına girdik, Mart ayının sonuna kadar bütün kulüplerin UEFA lisansı almalarının son süresiydi. Yani 31 Mart akşamı eğer Avrupa’ya gider isek UEFA’dan lisans almamız gerekiyordu 31 Mart akşamına kadar Trabzonspor’un şu an oynayan hiçbir oyuncusunu bir lira borcu yok iken o akşam 35 trilyon ödememiz vardı. Bu gelecek sene 50. Yılda çok büyük başarılar elde edeceksek 35 milyonumuz varsa ve bunu akıllı kullanıyorsak başarıyı yakalarız. Biz onu o gece çöpe attık. O paraların nereye gittiğini söylesem oturup ağlarsınız.

Sabır istedik, zoru istedik ama yolumuz aydınlık

Sabır istedik…. Ne olur sabredin bizler için sabır çok zor bir iş. Ancak müteşekkirim size ki Trabzonspor’a inancım, bizlere olan inancım kaybolduğu anlarda bile taşkınlık yapmadan ama biliyorum ki bize çok ta kızarak sabretmeye devam ettiniz. Sabrın sonu selamettir derler ya, uzun bir planınız varsa ve o planı yapanlar biliyor ve yaptıklarından emin iseler yapanlar kötü anlarda bile uzun plan yaptıkları için doğru yolda gittiklerinin farkındalardır.

Şükürler olsun

Emin olun ki o kötü günleri yaşarken, biz o büyük sıkıntılara rağmen yarınlarla ilgili endişemiz olmadığı için asla ve asla kırılıp dökülmedik, paniklemedik ve yapılması gerekenleri yapmaya devam etmeye çalıştık. Şükürler olsun ki bugün elimizde o 41 bin 461 kişilik statta şu dakika itibariyle satılacak bir tek bileti kalmayan Trabzonspor’u inşa ettiğimiz güne birlikte geldik.

Yolumuz çok uzun

Daha elbette çok yolumuz var. Çünkü Trabzonspor tarihinde elde ettiği 7 şampiyonluğu ve 8 ikinciliği ile, Trabzonspor 43 yılda 14 defa ya birinci ya 2. Oldu. Trabzonspor gibi bir kulüp her zaman şampiyonlar ligine oynamalıdır. İşte bu Trabzonspor’un bu başarısında ikincilikleri bir tarafa koyarsak şampiyonluklar gençliğimizin yıllarının muhteşem zaferleriydi.

Trabzonspor örnek olacak

Biz o şampiyonluklarla daha ne kadar övüneceğiz çocuklarımız başka takımları tutarken, ize düşen, tarihin bu döneminde bizler bu değerli kulübü yönetiyorsak sizler de buna şahitseniz Trabzonspor’la yeni şampiyonluklar ve tarih yazmak gibi bir sorumluluğumuz var. Yazalım ki her söylemimizle o büyük Trabzonspor’un topluma olan etkisi üzerinden ahlaklı bir nesli spor üzerinden inşa edelim. Büyük başarılar yakalayabilelim ki çocuklarımız futbol üzerinden yalan konuşmamayı, ahlaksızlık yapmamayı, toplumda bir başkasına saygısızlık yapmamayı yarışırken bile rakibine insanca ve adaletli davranmayı Trabzonspor sayesinde öğrensin ve bu ülkenin gelecek nesline bunu anlatabilsin. İşte biz bu yolculuğa sadece futbol üzerinden çıkmadık. Futbol sadece futbol değilse bu sorumluluk büyük kulüplerde. Sorumluluk kulüplerde ve başkanlardadır.

Trabzonspor ayağa kalktığında neler yaptığını gördük

Ayağa kalktığında neler yaptığını gördüğümüz bu Trabzonspor’la, parıldayan gözlerinizle farkına vardığınız o Trabzonspor’la biz çok işlere imza atacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah 50. Yıla. Ama bizim prensibimiz şu; 50. Yıl 51, 60. Yıl fark etmez. Trabzonspor taraftarı, güzel oynayan, gereğini en iyi şekilde yapan, taraftarına bir futbol takımı olarak yapması gerekeni en iyi şekilde yapan ve tabikii gözümüze hoş gelen bir futbol oynayan Trabzonspor’u inşa ettiğimizde 50 de de 51 de de oluruz.

Allah hiç kimseye kötülük vermez, iyilik de vermez biz. Kötü gidiyorsa da sebebi biziz, iyi gidiyorsa da biziz. Bu Trabzonspor zor inşa edildi elbirliği ile artık hüzün yaşamak istemiyoruz.

Trabzonspor şehrin bacasız sanayisi

Şu dakika itibariyle 41 binin 15 bini dışarıdan geldi. Şehrimizin en büyük bacasız sanayisi. Evlerde yüzler gülüyor, işyerlerinde gülüyor, camide de cemaat artmış. Trabzonspor bizim hücrelerimize işlemiş, vazgeçsek geçemeyiz, tek çaremiz onu dimdik ayakta tutmak. Sizlerle bunu başaracağımızdan zerre kadar şüphemiz yok.

Bordo mavili formaları giyerek insanlar daha fazla sokakta dolaştıkça ve bir gün o bordo mavinin sadece renkleri değil bir takım erdemli hareketleri kapsayan renklerden oluştuğunu biz ülkemize rengi gördüğü anda hatırlattığımız gün geldiğinde o gün gelmiş demektir. Sizlerle başaracağız, sizin desteğinize çok ihtiyacımız var.

Programın sonunda Başkan Muharrem Usta’ya Dernek Başkanı Hasan Bahadır ile başkan Yardımcısı aynı zamanda Vakfıkebirli Trabzonsporlular Tribün Lideri Murat Günaydın tarafından Vakfıkebir ekmeği hediye edildi.

Şalpazarı Doğancı ve Tonya İskenderli İlköğretim okullarının dış cephelerinin bordo-maviye boyatılması için gereken paranın temin edilmesi amacıyla yapılan açık artırmayı ise Yönetim Kurulu üyeleri Coşkun Bülbül ile Gökhan Saral ile Kebir Süt Genel Müdür Yardımcısı Metin Ali Karadeniz aldı.

Kaynak: 61 Medya / Nurgül GÜNAYDIN

Trabzonspor Muharrem Usta Vakfıkebir Trabzonsporlular Derneği Hasan Bahadır
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg