İstanbul Trabzon Federasyonu'ndan "görülen lüzum üzerine" açıklama

İstanbul Trabzon Federasyonu, “Gerekli lüzum üzerine kamuoyuna arz edilir” başlığıyla bir açıklama yaptı. Genel Başkan Dursun Çağlayan imzasıyla kurumun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, isim verilmeden bazı başka Trabzon STK’ları eleştirilerek, yarın (14 Nisan Cuma) Sinan Erdem Spor Salonu’nda Trabzonlu Bakanlar Süleyman Soylu ile Berat Albayrak’ın katılacağı organizasyonu bizzat kendileri düzenliyormuş görüntüsü vermeye çalışıyor olmakla itham edildi.

İstanbul Trabzon Federasyonu'ndan
İstanbul Trabzon Federasyonu'ndan Admin
Advert

Trabzon’u ve Trabzonluyu temsil etmenin verdiği ağırlığın altında kalan bir grup Sivil Toplum Kuruluşunun bakanlarımızın buluşmasını organize ediyor görüntüsünü vermeye çalışmalarına karşı olduğumuzu ve bu konuda Bakanlık görevlileri  Ak Parti İl yöneticisi ve görüştüğümüz Belediye Başkanlarımızla bu konuyu paylaştık. Bu yapılanların ve davranış şeklinin doğru olmadığını söyledik.”

Denilen açıklamada, İstanbul Trabzon Federasyonu’nun “birleştirici, Trabzon öncelikli, her fikirden her düşünceden insanı kucaklayıcı bir  Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olma gayreti içinde” olduğu ifade edildi.

Açıklamamanın tam metni şu şekilde:

İstanbul Trabzon Federasyonu olarak bu güne kadar göstermiş olduğumuz adil ilkeli onurlu duruşumuzu bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz.

Federasyon olarak devletimizin yada devlet büyüklerimizin yapmış olduğu her organizasyona yönetim kurulu adına katılmayı, orada bizlere destek veren Trabzonluları en iyi şekilde her daim temsil ettik ve edeceğiz de.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda Cuma günü 19.00’da Sayın bakanlarımız Süleyman Soylu ile Berat Albayrak’ın hemşerilerimizle buluşmasını tabii ki doğru buluyoruz ve destekliyoruz. Bu buluşmanın Halk oylaması (referandum)’dan sonra da devam etmesi gerektiği inancındayız,  parti ayırmaksızın her kesimden Trabzonlunun bu buluşmaya koşarak gelmesi gerektiği inancındayız.

İstanbul Trabzon Federasyonu’na doğru gelmeyen, doğru bulmadığımız bizim bir grup Trabzon STK’ları, bir grup dernekçilerin Trabzon’un sahibi gibi kendileri görmeleridir.

İstanbul Trabzon Federasyonu olarak birleştirici, Trabzon öncelikli, her fikirden her düşünceden insanı kucaklayıcı bir  Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olma gayreti içindeyiz.

Trabzon’u ve Trabzonluyu temsil etmenin verdiği ağırlığın altında kalan bir grup Sivil Toplum Kuruluşunun bakanlarımızın buluşmasını organize ediyor görüntüsünü vermeye çalışmalarına karşı olduğumuzu bu konuda Bakanlık görevlileri  Ak Parti İl yöneticisi ve görüştüğümüz Belediye Başkanlarımızla paylaştık. Bu yapılanların ve davranış şeklinin doğru olmadığını söyledik.

Bizim İstanbul Trabzon Federasyonu olarak bu davetin en doğru şekli, son yapılmış olan sayın Bakanların davet afişleridir veya İstanbul’da bulunan bütün Trabzonlu STK’ları ve temsilcilerini kucaklayan bir organizasyonudur.

Özetle söylemek istediğimiz;

Hemşerilerimizle buluşma organizasyonunda STK olmasa da bizim hemşerilerimiz tarafından çok sevilen iki değerli Bakanımız o salonun dolmasına hatta hıncahınç dolmasına vesile olacaklardır. Bu bakanlarımızın Trabzonlular arasında var olan sevgileri ve saygılarından dolayıdır. Dememiz odur ki,  salonun dolacak olmasına vesilen olacak bazı STK’lar değildir.

Bakanlarımıza olan sevgi ve saygımızdan kimsenin kuşkusu olmasın, yapılan bu organizasyona bir kesimin sahip çıkamaya çalışarak kendini ön plana çıkarma çabası, yada bulundukları STK kurumunu öne çıkarmaya çalışması. Bu kesimin yanında olmayan Trabzonluları ve STK  temsilcilerine, karşı saygısızlık ve haksızlık olacaktır.

Gerekli lüzum üzerine kamuoyuna arz edilir,

Dursun Çağlayan

İstanbul Trabzon Federasyonu

Genel Başkanı

İstanbul Trabzon Federasyonu Süleyman Soylu Berat Albayrak Dursun Çağlayan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg