TMO fındık piyasasına girdi! İşte fiyat...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı takvim doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan TMO, Ordu'da fındık alımına başladı

TMO fındık piyasasına girdi! İşte fiyat...
TMO fındık piyasasına girdi! İşte fiyat... Admin
Advert

Altınordu ilçesine bağlı Uzunisa Mahallesi'nde depo kiralayan TMO, daha önceden randevu alan üreticilerden Giresun kalite fındığın kilogramını 10,5, levant kalite fındığın kilogramını ise 10 liradan alıyor.

Karapınar Mahallesi'nden yaklaşık 800 kilogram fındık getiren üreticilerden Enis Saytaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, TMO'nun alım yapacağını basın yoluyla öğrendiğini belirterek, "Duyar duymaz önce TMO'dan randevu aldım. Bugün de fındığımı getirdim. Serbest piyasada 9 lira olan fındık burada 10 lira." dedi.

TMO'ya fındık verdiği için mutlu olduğunu dile getiren Saytaş, "Fiyat daha yüksek olsaydı bizler için daha iyi olabilirdi ancak serbest piyasa koşullarına rağmen 10 liralık fiyat yine de iyi." ifadesini kullandı.

Saytaş, kendilerini yalnız bırakmayan devlet yetkililerine teşekkür etti.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu da TMO'nun fındık alımını yerinde takip etti.

Akarsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, TMO'nun müdahale alımının tüm çiftçilere hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

TMO'nun fındık piyasasında olmasının oldukça iyi bir gelişme olduğunu vurgulayan Akarsu, "Serbest piyasanın işleyişinin tıkandığı noktada TMO 'ben de varım' dedi. Burada amaç zaten çok fiyattan ziyade serbest piyasanın yeniden işlemesidir. TMO da bu noktada üreticinin imdadına yetişti diyebiliriz." dedi.

Akarsu, fındık fiyatlarının özellikle serbest piyasada daha iyi olmasını beklediklerini dile getirerek, "Üreticilerimiz TMO'ya ürün vermesi noktasında çekinmesinler. Gelsinler rahatlıklar ürünlerini teslim etsinler. Randımanı iyi olan üreticilerimiz ürünlerini 10 liranın üzerinde rahatlıkla satabilecekler. Tek yapmaları gereken ürünlerini temiz şekilde TMO'ya getirsinler." diye konuştu.

Öte yandan TMO yetkilileri, satın alınan fındık bedelinin, üreticilerin banka hesaplarına yatırılacağını belirtti.

KAYNAK: AA

TMO fındık alım fiyat kaç lira
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg