Almanya Trabzon'u bekliyor

24-28 ŞUBAT 2016 tarihlerinde Almanya’nın Dortmund şehrinde düzenlenecek olan ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nin üçüncü istişare ve tanıtım toplantısı Trabzon’da gerçekleştirildi.

Almanya Trabzon'u bekliyor
Almanya Trabzon'u bekliyor Admin
Advert

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Dortmund Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin istişare toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Devlet Eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarının yetkilileri, sanatçılar ve basın mensupları hazır bulundu.

BAKAN SOYLU: TRABZON BU İŞİN ALTINDAN KALKAR

Gecede katılımcılara seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un bu etkinliklerin altından rahatlıkla kalkacağını ifade etti. “Zenginliklerimizi herkesle paylaşmalıyız ve biz bunu yapıyoruz, paylaşıyoruz.” diyerek sözlerine başlayan Soylu, konuşmasında, “Dostluğun, birliğin, beraberliğin, mertliğin, şefkatin ve sevginin olduğu bir şehirden bahsediyoruz. Bu şehir muhakkak ki kendi gönüldaşlarıyla buluşmalı. Bunu sağlamalıyız. Biz özümüzü paylaşmalıyız. İşte bu etkinliklerin tamamı bu zenginlikleri paylaşmaktır. Bu, erdemlerin en güzelidir. Bir tarafta Belediye Başkanımız, bir tarafta Faruk Bey (Özak), bir tarafta Sayın Valimiz ve milletvekillerimizle bu işin altından en güzel şekilde kalkılacağından eminiz. Bizler üzerimize düşen ne ise bunu yaparız. Biz (Trabzon) her yerde olmalıyız. Biz birlikte hareket etme kabiliyeti ortaya koyalım, bu ortak aklı ortaya koyalım, her türlü projenin son derece başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah elimizden geleni yapabilme gayretini hep birlikte ortaya koyacağız. Trabzon bu işin altından rahatlıkla kalkar.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: EVRENSEL MESAJ VERECEĞİZ

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında, 10 yıl önce Ankara’da gerçekleştirilmeye başlanılan bu etkinliklerin tüm illere örnek olduğunu hatırlatırken, “Trabzon bir ilke daha imza atıyor. 9 kez Ankara’da gerçekleştirilen bu etkinliklerin 10.’su Avrupa’da icra edilecek. Bizim buradaki amacımız Trabzon’u Avrupa’da en iyi şekilde tanıtmak, Avrupa’daki hemşehrilerimizle buluşmak olduğu gibi ayrıca tüm dünyaya evrensel bir mesaj vermek istiyoruz. Trabzon’un yöresel değerlerini orada tanıtacağız. 4 gün boyunca devam edecek olan etkinliklerimize Avrupa’nın her yerinden katılım olacak. Sadece Avrupa’daki Türkler değil, Avrupalılar da etkinliklerimize katılacak ve orada Trabzon’un insan sevgisini, evrensel değerlerini en iyi şekilde tanıma fırsatı bulacak. Bu nedenle bu etkinliklere herkesin elinden gelen tüm desteği vermesi gerekiyor. Bizler üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirme gayreti içindeyiz. İnşallah bu işi en güzel şekilde başaracağız.” şeklinde konuştu.

AYGÜL: PROJEMİZİ 10 OCAK’TA KAMUOYUNA SUNACAĞIZ

İstişare toplantısında bilgilendirme konuşması gerçekleştiren Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül ise projelerini 10 Ocak’ta tüm kamuoyuna aktaracaklarını ifade ederek “Bu proje bir kentin her yönüyle tanıtılmasıdır. Gurbetteki Trabzonlular için Trabzon sevgisi büyük bir özlem. Bu proje Avrupa’da yaşayan hemşehrilerimizle göçün 55. yılında buluşmaktır. Avrupa’da Trabzonspor forması giyen ama Trabzon’u görmeyen hemşehrilerimiz var. Onlarla buluşmak için oraya gidiyoruz. 5-6 Ocak’ta belediyemizde herkesle bir araya geleceğiz, istişare edeceğiz ve 10 Ocak’ta projemizi kamuoyuna sunacağız.” şeklinde konuştu. Devlet Eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, etkinliklerin Avrupa’ya taşınma kararının zor bir seçim olduğunu belirterek, “Ancak biz hep zoru başardık.” dedi. Özak, “İnsanlar burada gelip hasret gideriyor ve memleketinin kültürü ve sanatı ile yaşıyor. Umarım önümüzdeki yıllarda daha başarılı oluruz. Bu konuda duyarlılıkları nedeniyle herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora da toplantıda yaptıkları konuşmalarda Avrupa’da ilk kez düzenlenecek olan bu etkinliklerin önemine dikkat çekerken, herkese üzerlerine düşen görevleri yerine getirme çağrısında bulundular.

Kaynak: günebakış - Nurgül GÜNAYDIN

Her yönüyle Trabzon Bilgin Aygül Süleyman Soylu Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg